Hesabım
    Jay ve Silent Bob, Yeni Clerks Filmiyle Geri Dönüyor!

    Clerks filminin baş kahramanları, yeni bir filmin çekileceğini duyurdu.

    90'lı yılların efsane komedi filmleri arasında kendine yer bulan Clerks filminin Jay ve Silent Bob'unun geri döneceği duyuruldu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada bir Jay ve Silent Bob reboot filminin çekileceği belirtildi.

    Clerks filmlerinin yönetmen ve senaristi Kevin Smith'in sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre yeni bir reboot film geliyor! Aynı zamanda filmde Silent Bob karakterini de canlandıran Kevin Smith, filmin aynı karakterlerle geri döneceğini duyurdu. Bu kez farklı yüzler göreceğimiz filmin adı yalnızca "Jay and Silent Bob Reboot" olarak ifade edildi. Kevin Smith, Clerks'ü çektiği yıllarda kendine bir sinematik evren yaratmıştı. Mallrats, Chasing Amy, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back ve Clerks II filmlerinde Jay ve Silent Bob karakterlerine yer vermiş ve onları efsaneleştirmişti. Ayrıca o evrene bir de çizgi film olan Jay and Silent Bob’s Super Groovy'yi katmıştı.

    Saban Films'den Bill Bromiley, yaptığı açıklamada "Jay ve Silent Bob dünya çapında sadık hayranları olan karakterlerdi. Şimdi Kevin ile yeni bir senaryo üzerinde çalışmak büyük bir ilerleme kaydetmek anlamına geliyor." sözlerini sarf etti. Kevin Smith ise "Geçen Şubat ayında az kalsın ölüyordum. Kalp krizi geçirmemin birinci yılında ve ilk Clerks filmini çekmemin 25. yılında yeni bir film çekme kararı aldım." sözlerini ekledi. Jay ve Silent Smith'in yollarının bir kez daha Hollywood ile kesişeceğini belirten Smith, hayalinin gerçek olacağından duyduğu sevinci dile getirdi. Filmlerde Jay karakterine hayat veren Jason Mewes, "Shakespeare oynayıp durmaktan sıkıldım, Jay karakterine geri dönmek çok güzel olacak. Bu Jerseyli aptal çocuk-adamı canlandıralı 25 yıl oldu. Ama asıl şimdi bu role bürünmem için tam zamanı." sözlerine açıklamasında yer verdi.

    1994 yapımı Clerks filminin konusu şöyleydi: Patronu arayıp, tek çalışanı olduğu marketi pazar günü de açması gerektiğini söyleyene dek, Dante Hicks sıradan bir tatil günü planlamaktadır. Öğlen 2’de arkadaşlarıyla oynayacağı Hockey maçı tehlikeye girmiş ve kız arkadaşı tarafından sürekli okula dönmesi için beyni bulandırılırken şimdi de eski kız arkadaşı Caitlin’in evleneceği haberi yayılır. Yandaki videocu ise Dante’nin kadim dostu sarkastik Randall’a emanettir. Randall işe sürekli geç gelir, marketi sömürür, müşterilerle kavga çıkarır ve Dante’nin başını devamlı surette belaya sokar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi marketin hemen önünde gençlere uyuşturucu satan muhteşem ikili Jay ve Silent Bob ortalığı karıştırmaya ve tuhaf bir şekilde her durumdan galip çıkmaya devam edeceklerdir.

    Filmin oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top