Hesabım
    69. Berlin Film Festivali Başladı

    Sektörün en prestijli etkinliklerinden Berlin Film Festivali geçtiğimiz akşam düzenlenen törenle açıldı

    69. Berlin Film Festivali, etkinliğin ana merkezi Berlinale Palast’ta düzenlenen kırmızı halı töreniyle açılışını gerçekleştirdi.

    Tören kapsamında gerçekleştirilen kırmızı halının yıldızları, Juliette Binoche’un başkanlığındaki ana yarışma jürisiydi. Kırmızı halıda Binoche’a jüri arkadaşları sinema yazarı Justin Chang, aktris Sandra Hüller, yönetmen Sebastián Lelio, küratör Rajendra Roy ve yönetmen Trudie Styler eşlik etti. Geleneksel geçidin ardından festivalin açılış filmi The Kindness of Strangersın gösterimine geçildi. 

    Festival kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştiren “The Kindness of Strangers”, "An Education" ile tanıdığımız Lone Scherfig’in imzasını taşıyor. 2 çocuk annesi genç Clara’nın, şiddet eğilimli kocasından kaçmak için çıktığı yolculuğu takip eden filmde, çocuklarıyla birlikte Manhattan’ın yolunu tutan Clara beş parasız bir şekilde hayatta kalmanın yollarını arıyor ve beklenmedik bağlar kuracağı bir dizi karakterle karşılaşıyor. Filmin başrol oyuncuları Zoe Kazan, Andrea Riseborough, Tahar Rahim ve Caleb Landry Jones’un da kırmızı halıdaki yerlerini aldıklarını not düşelim.

    Berlinale gösterimleri bu sene de Ana Yarışma, Panorama ve Forum bölümlerinin başını çektiği bir seçkide gerçekleşecek. Emin Alper imzalı “Kız Kardeşler”in de prömiyer yapacağı Ana Yarışma seçkisi François Ozon, Fatih Akın ve Agnieszka Holland gibi ünlü yönetmenlerin yeni filmlerinin gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Burak Çevik’in ikinci filmi "Aidiyet"in ise Forum bölümünde izleyici karşısına çıkacağını ekleyelim.

    69. Berlin Film Festivali 17 Şubat’a kadar sinemaseverleri ağırlamaya devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top