Hesabım
    Ömer Faruk Sorak'tan Dumlupınar Faciası Filmi Geliyor!

    Dumlupınar Faciası'nı konu edinecek olan filmin hazırlıklarına başlandı.

    Türk Sineması'nın başarılı yönetmenlerinden Ömer Faruk Sorak'tan yeni bir film projesi geliyor. "Dumlupınar 'Sonsuza Kadar'" adını taşıyacak olan film Dumlupınar Faciası'nı konu edinecek. Dram türünde olacak olan filmin hazırlıklarına başlandığı duyurulanlar arasında yer alıyor.

    Sınav, G.O.R.A., Yahşi Batı, Dünyanın En Güzel Kokusu, Kaçma BiraderAşk Tesadüfleri Sever gibi filmleriyle Türk Sineması'nın sevilen isimlerinden biri olan başarılı yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın yeni film projesi resmi olarak açıklandı. Tarihin en acı olaylarından biri olan Dumlupınar Faciası'nı konu edinecek olan filmin yapımcılığını Los Angeles Türk Filmleri Festivali'nin kurucusu olan ve SAN Medya'nın sahibi olmasıyla bilinen Necmettin Sancak üstleniyor. "Dumlupınar 'Sonsuza Kadar'" filminin yönetmen koltuğuna Ömer Faruk Sorak otururken, senaryoyu Seda Demiştaş kaleme alıyor. Demirtaş'ın ayrıca proje tasarımını da üstlendiği bilinenler arasında yer alıyor. Filmin senaryosunun, 2014 yılından bugüne sürdürülen çalışmalar sonucunda bitirildiği belirtilirken ön hazırlık sürecine başlandığı resmi olarak duyurulmuş bulunuyor. Ön hazırlığın ardından çekimlerine başlanacak olan filmin çekimlerinin Çanakkale, Antalya ve Gölcük'te gerçekleştirilmesi planlanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda sürpriz isimler olacağı ifade edilirken, dünyaca ünlü bir oyuncuya da yer verileceği belirtiliyor.

    Dumlupınar Faciası, 1953 yılında gerçekleşmişti. Çanakkale açıklarında meydana gelen olayda 81 kişi hayatını kaybetti. 81 kişiden yalnızca 22 denizcinin torpido dairesine sığınabildiği denizaltındaki denizciler, tüm kurtarma çalışmalarına rağmen kurtarılamadı. Yalnızca 5 kişinin sağ kalabildiği denizaltı faciası Çanakkale Boğazı'nda gerçekleşti. Mezarlık haline gelen denizaltının Gölcük'teki üssüne dönmek üzere denizin üstünde seyretmekte olduğu biliniyordu. Dönüş yolu sırasında denizaltı, İsveç bandıralı bir şileple çarpışmıştı. Torpido dairesine sığınan denizcilerle iletişime geçilmiş ve Kurtaran isimli bir operasyon başlatılmıştı. Ancak yardım teçhizatları yetersiz gelmedi. Tam 11 dalış gerçekleştirilmesine rağmen, denizaltının bulunduğu kısma hiçbir zaman ulaşılamadı.

    Dumlupınar 'Sonsuza Kadar' filminin Hollywood standartlarında çekilmesi planlanıyor olup Oscar ödüllü ortak yapımcıların da filme dahil edilmesi bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın da yardımlarıyla çekilecek olan filmin vizyon tarihi henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top