Hesabım
    Bağımsız Galipler

    Sundance Film Festivali'nin en iyi filmleri...

    Son dönemde hem Hollywood’un nitelikli yapımlarında, hem de Bağımsız Sinema’nın öne çıkan örneklerinde sık sık karşılaştığımız, savaş ve göçmenliğin sorunları gibi konular, Sundance Film Festivali ödüllerine ağırlığını koydu.

    Meksikalı bir gencin yasadışı yollarla New York’a göç etmesini anlatan Padre Nuestro dramatik dalda 'Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. Kızlarına Irak’ta savaşan annelerinin öldüğünü söylemeye çalışan bir babanın trajik öyküsünü anlatan Grace Is Gone ise 'Seyirci Ödülü'nün ve 'Waldo Salt Senaryo Ödülü'nün sahibi oldu.

    Brezilya’da yaşanan çok boyutlu yozlaşmayı gözler önüne seren Manda Bala belgesel dalında 'Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi olurken, Hear and Now 'Seyirci Ödülü' aldı.

    Uluslararası bölümde, Adama Meshugaat (Sweet Mud) 'Dünya Sineması Jüri Büyük Ödülü' aldı. Aynı ödülün belgesel dalındaki sahibi ise Vores Lykkes Fjender (Enemies of Happiness) oldu. Seyirci ödülleri ise, farklı bir müzikal olan Once’a ve belgesel dalında In the Shadow of the Moon’a verildi.

    Charles Ferguson’un Amerika’nın Irak politikalarını sert bir şekilde eleştiren No End in Sight filmine belgesel jürisi tarafından 'Jüri Özel Ödülü' verildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top