Hesabım
    Mel Gibson ve Sean Penn’li “The Professor and the Madman”den Yeni Poster!

    Biyografik drama türündeki “The Professor and the Madman” yeni posterine kavuştu.

    Geçtiğimiz sene “Dragged Across Concrete”te boy gösteren iki Oscar sahibi Mel Gibson ve 2016 yılından bu yana beyaz perdeden uzak kalan iki Oscar ödüllü Sean Penn’in başrollerini paylaştığı biyografik drama filmi “The Professor and the Madman”den yeni bir poster geldi.

    Filmde başrol ikilisine “Game of Thrones” ile hatırlanan Natalie Dormer, Jennifer Ehle, Jeremy Irvine, Ioan GruffuddAidan McArdle ve Adam Fergus gibi isimler eşlik ediyor. Simon Winchester’ın “The Surgeon of Crowthorne” kitabından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini ise 2007 yılında üç dalda Oscar’a aday gösterilen “Apokalipto”nun senaristi Farhad Safinia üstleniyor.

    “The Professor and the Madman”, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün yaradılışın gerçek hikayesini konu ediyor. Professor James Murray, gerçekleştirmek istediği proje için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Amacı, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün on bin kelimelik ilk baskısını hayata geçirmektir. Çalışmalarını sürdürdüğü sırada Murray'nin eline akıl hastanesinden büyük bir çalışma geçer. Çok tehlikeli hastaların konulduğu bir akıl hastanesinde yatmakta olan Dr. W.C. Minor, profesöre 10.000 kelimelik bir çalışma gönderir. Minor’un gönderdiği bu liste ikilinin yollarının kesişmesine neden olur.

    “The Professor and the Madman” ülkemizde 29 Mart tarihinde gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top