Hesabım
    Oscar Adayı Richard E. Grant, Düşüncelerini Açıkladı

    Can You Ever Forgive Me?'nin yıldızı Richard E. Grant, Oscar hakkındaki düşüncelerini anlattı.

    Bu yıl 91. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık alan Richard E. Grant, Oscar Ödül Töreni hakkında yorumlamalarda bulundu. Basın ile paylaştığı düşünceleri, Oscar konuşmalarıyla ilgili oldu.

    Biyografik dram türündeki "Can You Ever Forgive Me?" filminde başrolü Melissa McCarthy ile birlikte paylaşan ve Jack Hock'a hayat veren Richard E. Grant, Oscar Ödülleri ile ilgili ona yöneltilen sorulara yanıt verdi. Oscar Ödülü'nün sahibi olabileceği düşünülen Grant'e bunun için bir konuşma hazırlayıp hazırlamadığı soruldu. Variety ile yaptığı röportajda bu soruya yanıt olarak Grant "Kesinlikle hazırlamadım. Bu çok aptalca olurdu." sözlerini sarf etti. Aday olduğu kategorideki ödülü ise Green Book filminin yıldız ismi Mahershala Ali'nin kazanacağını düşündüğünü belirtti. Grant, şimdiden Golden Globe ve BAFTA ödülünün sahibi olan Ali'nin kazandığı dört ödül için birbirinden tamamen farklı konuşmalar planladığını ve bu nedenle ödülü onun alması gerektiğini savundu.

    Richard E. Grant'e En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık kazandıran Can You Ever Forgie Me? filminin konusu ise şöyle: 1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarı Lee Israel’ın (Melissa McCarthy) gerçek hikayesini anlatıyor. Zamanla popülerliğini yitiren ve yayıncı bulmakta zorlanan Lee, kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sonunda, sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack (Richard E. Grant) ile birlikte bu zor durumdan kurtulmak için hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit etmeye başlar. Fakat çok geçmeden başı polislerle belaya girer.

    Akademi bu yıl birden fazla tartışma konusu olan karara imza atmasıyla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Öncelikle sunucusuz bir şekilde düzenlenecek olan törende, dört farklı kategoride ödüllerin sahibi olan isimlere ödüllerinin reklam aralarında verileceği açıklanmıştı. Bunun ardından sinemacılar birlik olarak Akademi'ye açık mektup yazmış ve tepkilerini dile getirmişlerdi. Bir süper kahraman filminin En İyi Film kategorisinde adaylık alması, Akademi'den dört üyenin kararlarını açıklaması gibi birçok olay yaratan Akademi, ödülleri önümüzdeki Pazar günü sahiplerine verecek.

    Bu yıl birçok kez tartışma konusu olan Oscar Ödülleri, 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan gece düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine teslim edilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top