Hesabım
    Stephen King, Yeni "Hayvan Mezarlığı"nı Beğendi!

    Jason Clarke, Stephen King'in filmle ilgili değişiklikler hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

    Stephen King'in ünlü korku romanı Pet Sematary ikinci kez beyaz perdeye uyarlandı. Genellikle kitaplarının beyaz perdeye aktarım şeklinden hoşnut kalmayan Stephen King'in vizyona girmeye hazırlanan Hayvan Mezarlığı filmi hakkındaki düşüncelerini, Jason Clarke paylaştı.

    Ünlü korku yazarı Stephen King'in birçok romanının filme uyarlandığı bilinenler arasında yer alıyor. Bu kitaplar arasında The Shining, Gerald's Game, ITGreen Mile gibi yapımlar bulunuyor. Ancak Stephen King, bu uyarlamaların hepsini beğenemiyor. Özellikle The Shining filminde Stanley Kubrick ile anlaşmazlık yaşayan Stephen King, Kubrick'in filmini beğenmeyip kendi The Shining'ini çekmişti. Ancak bu yapım pek de sevilmemişti. Hayvan Mezarlığı yeniden uyarlamasının üzerinde büyük değişiklikler yapıldığı görülünce, gözler yeniden Stephen King'in üzerine çevrildi. Filmin başrol oyuncusu Jason Clarke ise bu konu hakkında açıklama yaptı: "Değişiklikleri haklı göstermek çok kolay. Bu filmi üç yaşındaki bir erkek çocuğuyla çekemezsiniz. Bir bebek ya da hayvan ile bu işi bitirmek zorundasınız. Bu durumda daha derin ve zengin bir hikaye elde edebilmek için 7-9 yaşlarında bir kız çocuğuna yöneleceksiniz. Değişiklikten hoşnut olmayanlar umarım sonuçta bunun yararını görecekler. Ama çoğu insanın bu konuyla ilgili bir sorunu yok. Özellikle de Stephen King'in bir sorunu yok."

    Korku romanlarıyla tanınan usta yazar Stephen King'in aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin konusu şöyle: Boston'daki şehir yaşamlarından kırsal kesime taşınma kararı alan bir ailenin minik bir oğlu ve kızları vardır. Oğullarını bir kaza sonucu kaybeden çiftin yaşadığı travmanın ardından kedileri de ölmüş ve evlerinin yakınındaki gizemli bir mezarlığa gömülmüştür. Gömülmesinin ardından kedileri yaşama geri döner. Gizemli mezarlığın sırrını artık Creed çifti de öğrenmiştir. Gömülen her şeyi bedenen hayata döndüren bu mezarlığı, oğullarını geri getirmesi için de kullanma kararı alan Louis, Gage'i gerçekten geri getirebilecek midir? Bir yandan oğullarının tuhaf geri dönüşüyle sarsılan çift, diğer yandan geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalır. “Şeytanın Gözleri”ni yöneten Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer ikilisinin yönetmen koltuğuna oturduğu filmin oyuncu kadrosunda "Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti"nin yıldızı Jason ClarkeAmy Seimetz, iki Oscar adaylığı bulunan John LithgowAlyssa Brooke LevineHugo LavoieJeté Laurence ve Obssa Ahmed gibi isimler yer alıyor.

    Hayvan Mezarlığı filmi 5 Nisan tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top