Hesabım
    İstanbul 2007

    İstanbul Film Festivali sıkı bir programla geliyor!

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne çok az kaldı!

    26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 30 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar'da gerçekleşecek açılış töreni ile başlıyor. Festivalin açılışı, bu yıl Ferzan Özpetek?in son filmi Bir Ömür Yetmez / Saturno Contro'yla yapılacak.

    Festivalin merkezi bu sene Yeni Melek olarak belirlendi. 900 kişilik Yeni Melek salonunda film gösterimlerinin yanı sıra, festival konuklarıyla söyleşiler ve paneller düzenlenecek.

    Emek Sineması'ndaki 'Akbank Galaları'nda ise Labirent ve The Fountain gibi sürprizler bizi bekleyecek!

    26. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Ferzan Özpetek'in başkanlığını üstlendiği 'Ulusal Yarışma' jürisi, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Genel Sekreteri ve Münih Film Festivali Yöneticisi Klaus Eder, oyuncu Mehmet Günsür, gazeteci-yazar Yıldırım Türker ve oyuncu Işıl Yücesoy?dan oluşuyor.

    Festivalin sağlam bölümlerinden 'Mayınlı Bölge'de merakla beklediğimiz Daft Punk yapımı Electroma gösterilecek. Yine 'Geceyarısı Çılgınlığı' bölümünün sürprizleri ise Shortbus ve porno dünyasının bilinmeyen yüzünü ortaya koyan Princess isimli animasyon.

    Fakat esas animasyon sürprizleri, Hayao Miyazaki’nin kimi filmlerine ve Goro Miyazaki’nin Tales from Earthsea filmine yer veren 'Canlandırma Sineması' bölümünde karşımıza çıkacak.

    Pasolini Retrospektifi ve Fassbinder'e Özel : ?Kızgın Taşlara Düşen Gözyaşları bölümü de festivalin sürprizlerinden...

    Festival biletlerinin 17 Mart’ta satışa çıktığını hatırlatalım!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top