Hesabım
    Robert Rodriguez'den Genç Sinemacılara Öneriler

    Robert Rodriguez ile SXSW'da söyleşi yapıldı.

    Ülkemizde Alita: Savaş Meleği adıyla vizyona giren bilim kurgu ve aksiyon türlerindeki Alita: Battle Angel filminin yönetmeni Robert Rodriguez, Austin'de düzenlenen South By Southwest Film Festivali'ne katıldı. Rodriguez ile yapılan söyleşide başarılı yönetmen filmleri hayata geçirme konusunda genç sinemacılara tüyo verdi.

    Hollywood'un en ilginç hikayelerinden birine sahip olan Robert Rodriguez, SXSW'ya katılarak bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ana konusu genç sinemacıların filmlerini nasıl hayata geçirebilecekleri oldu. Bilindiği kadarıyla Robert Rodriguez, ilk filmi olan El Mariachi için gerekli bütçeyi sağlama konusunda farklı yöntemlere başvurmuştu. Filmini hayata geçirebilmek için bankadan 7.000$ dolar kredi çektiği bilinen Rodriguez, nasıl zorluklardan geçerek bugüne geldiğinden bahsetti. Red 11 filminin yönetmeni olması nedeniyle SXSW'da bulunan Rodriguez sözlerine şu şekilde devam etti: "Eğer bir fikriniz varsa, hiçkimse size inanmıyor olsa bile fikrinizi yarın hayata geçirebilirsiniz. Bu çok güç verici bir şey. Bunların hiçbirine ihtiyacınız yok: İyi bir fotoğrafçı, büyük bir bütçe, kurgucu... Yalnızca yarın başlayabilirsiniz. Eğer yeterince zamanınız olmadığı için bunu başka zamana bırakırsanız, hiçbir zaman yeterli zamanınız olmaz. Eğer hazır olmayı beklerseniz, hiçbir zaman hazır olamazsınız. Ben hazır değildim! Bunlar birer hayat dersi. Hayatın size verdiği şeylere ne zaman hazır oldunuz ki? Hiçbir şey seni beklemiyor. Biliyorum ki çoğu insan daha sonra bir mezar taşına dönüşecek olan 'İyi bir kamera bekliyorum' ya da 'Hazır olana kadar bekliyorum' sözlerini sarf ediyor. Yalnızca olaya dalman gerek."

    Robert Rodriguez'in SXSW'da gösterilen filmi Red 11'ın, yönetmenin 1993 yılında aldığı notlardan yola çıkarak çekildiği bilinenler arasında yer alıyor. Yönetmenin El Mariachi filmini çekebilmek için bankadan kredi çekmesinin yanı sıra bedenini ilaç deneyleri için satmasını konu edinen filmin ismi olan Red 11, Rodriguez'in orada giydiği tshirtün rengini ve üzerinde yazan sayısı sembolize ediyor. Rodriguez Red 11'ı tamamen kişisel bir film olarak nitelendiriyor. Filmin oyuncuları arasında Roby Attal, Katy Harris, Katherine Willis gibi isimler yer alıyor. Rodriguez'in filmin senaryosunu Racer Rodriguez ile birlikte kaleme alındığı bilinenler arasında bulunuyor. Filmin yurt dışında 15 Mart tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top