Hesabım
    Kadir İnanır ve Vahide Perçin'li "Kapı"dan Fragman!

    Dram filmi "Kapı"dan fragman paylaşıldı.

    Başrolünde Yeşilçam'ın usta isimlerinden Kadir İnanır, Türk televizyon ve sinemasının başarılı isimlerinden Vahide Perçin, yetenekli oyuncu Timur Acar ve yeni neslin sevilen oyuncularından Aybüke Pusat'ın yer aldığı Kapı filminden fragman paylaşıldı.

    Berlin ve Mardin arasında bir yol çizen dram türündeki "Kapı" filminden fragman yayınlandı. Bir ailenin göç etme hikayesini konu edinen filmin oyuncu kadrosunda Yeşilçam emektarlarından olan ve Selvi Boylum Al Yazmalım, Yılanların Öcü, Komser Şekspir, Bir Kırık Aşk Hikayesi gibi Türk Sineması'nın önemli filmleriyle tanıdığımız Kadir İnanır; Anlat İstanbul, Annem, Göç Zamanı, Bir Zamanlar Çukurova, Bir İstanbul Masalı ve Anne dizilerinden tanıdığımız tiyatro oyuncusu Vahide Perçin; Başka Dilde Aşk, Bebek İşi, Çakallarla Dans serisi, Kertenkele gibi yapımlardan hatırladığımız başarılı oyuncu Timur Acar; son dönemlerin parlayan yıldızı Aybüke Pusat; Behzat Ç. dizisi, Çiçero, Böcek, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku gibi yapımlardan tanıdığımız Erdal Beşikçioğlu'nun yanı sıra Sermet Yeşil, Nilay Erdönmez, Özgün ÇobanMenderes Samancılar gibi önemli isimler yer alıyor.

    Dram türündeki Kapı filmi, Midyatlı Süryani bir ailenin dramını konu ediyor. Filmin konusu ise şöyle: Ahşap ustası olan Yakup ile eşi Şemsa, yıllar önce Mardin’den Berlin’e göç eder. Üç çocukları ve torunları ile birlikte Berlin’de yaşayan Süryani aile, burada düzenlerini kurup mutlu bir yaşam sürer. Ancak bir gün Mardin’den gelen beklenmedik haber ailenin hayatını değiştirir. Telefonda aldıkları haber yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir. Ailenin yıllar önce yaşadığı acı aldıkları haber ile yeniden canlanır. Yakup ve Şemsa vakit kaybetmeden Mardin’e giderler. Onlara bu yolculuklarında torunları Nardin de eşlik eder. Yıllar önce ayrıldığı köyüne geri dönen Yakup, gördükleri karşısında şok olur. Köyü terk edilmiş, evi ise yağmalanmış bir halde bulur. Evin kapısının sökülüp alındığı gören Yakup, kapının peşine düşmeye karar verir. Kapıyı bulmak için Nardin ve kapıyı yerinden söken kaçakçı Remzi ile yola çıkan Yakup önce Kayseri’ye oradan da İstanbul’a gider. Yakup kendisi için büyük önem taşıyan kapıyı bulabilecek midir?

    Babam, İlk Aşk, Yılan Hikayesi gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Nihat Durak'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve aralarında kilometrelerce uzaklık bulunan iki şehirde sıkışıp kalan bir ailenin hikayesinin konu edildiği "Kapı" filminin 12 Nisan tarihinde izleyicileriyle buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top