Hesabım
    "Borç" San Francisco Film Festivali'nde!

    Yerli film Borç, festival yolculuğunu sürdürüyor.

    Başarılı yönetmen Vuslat Saraçoğlu'nun ödüllü filmi Borç, Göteborg Film Festivali'nin ardından festival yolculuğuna devam ediyor. Dram türündeki Borç filmi bu kez de 62. kez düzenlenecek olan San Francisco Film Festivali'nin konuğu olacak. Borç, ilk veya ikinci filmini çeken yönetmenlerle birlikte aynı kategoride yarışacak.

    Geçtiğimiz yıl 37. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film ödülüne layık görülen Vuslat Saraçoğlu yönetmenliğindeki Borç filmi, 2018'in Kasım ayı içerisinde izleyicileriyle buluşmuştu. Ancak dünya çapında prestijli festivallerde yer almaya devam ediyor. Dram türündeki Borç filmi 6. Boğaziçi Film Festivali’nde İpek Türktan Kaynak ile En İyi Kadın Oyuncu ve Naim Kanat ile En İyi Kurgu ödüllerinin sahibi olurken 8. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülmüştü. Borç şimdi ise ilk filmlerin yarışacağı kategoride 62. San Francisco Film Festivali'nde yer alacak. 

    Dram türündeki Borç filminin konusu ile şöyle: Tufan, karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan bir adamdır. Tufan'ın hayatını idame ettirmek için çalıştığı yer ise küçük bir matbaadır. Her gün evden işe, işten eve giden bir adam olan Tufan'ın bu düzenli ve sıradan hayatı, bir gece yaşanan kriz sonucunda değişiverir. Ailenin yan dairede yalnız yaşayan komşuları Huriye aniden fenalaşır. Huriye'ye bakan doktor, Huriye’nin bir süreliğine bakılması gerektiğini, yoksa risk faktörlerinin mevcut olduğunu söyler. Fakat ona bakabilecek kimse yoktur. Tufan Huriye’yi ortada bırakmayı göze alamaz ve iyileşene kadar ona evinde bakmaya karar verir. Yaşadığı kimi korku ve kaygıların sonucunda Tufan’ın “iyilik” hali önemli sınavlardan geçecektir. Erkeğin yarattığı sorumluluk duygusunun kadının yaşam alanında ete kemiğe bürünmesi, filmde karakterler üzerinden ayrı ayrı fedakârlık kavramının sorgulanmasına neden oluyor.

    Vuslat Saraçoğlu'nun yönetmen koltuğunda yer aldığı Borç filminin oyuncu kadrosunda Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan ÇalışkurOzan ÇelikBeyti EnginFeridun KoçÖykü Sevinç ve Ülkü Aybala Sunat bulunuyorken, filmin görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, kurgusunu ise Naim Kanat üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top