Hesabım
    Agnes Varda Hayatını Kaybetti

    Usta yönetmen Agnes Varda'nın vefat haberi sinema dünyasını üzüntüye boğdu...

    Usta yönetmen Agnes Varda, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Varda, göğüs kanseriyle uzun zamandır mücadele ediyordu. Yönetmenin, Paris'teki evinde gece saatlerinde ölü bulunduğu ailesi tarafından da doğrulandı. Son haftalarda hastalığının ağırlaşması nedeniyle masterclass derslerini iptal etmek durumunda kalan Varda, Yaşamını kaybeden sanatçı, feminist kimliğiyle ön plana çıkıyordu. Cenazesinin Paris'te Salı günü içerisinde düzenlenmesi planlanıyor.

    Fransız yönetmen Agnes Varda, Fransız Yeni Akımı'nın en iyi isimlerin biri olarak akımı temsil ediyordu. Ülkemizde de son zamanlarda Agnes Varda retroperspektifi adı altında Filmmor Gezici Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tarafından gösterimler düzenlendiği bilinenler arasında yer alıyor. Varda'nın, geçtiğimiz ay içerisinde Varda by Agnes isimli belgesel filmin geleceği duyurulmuştu. Fransa'da 18 Mart tarihinde televizyon ekranlarında gösterilen belgesel, Berlin Film Festivali'nin seçkisi altında gösterime sunulmuştu.

    JR ile birlikte yaptığı çalışmalarla son yıllarda gündemdeki yerini korumuş olan Agnes Varda, Mekanlar ve Yüzler belgeseliyle beğenileri bir kez daha toplamıştı. Varda'nın en çok bilinen filmleri arasında Cléo 5 to 7, Le Bonheur, Sans Toit Ni Loi filmleri yer alıyordu...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top