Hesabım
    Ünlülere Bir Tek Soru Soran "Why Are We Creative"den Teaser!

    "Neden Yaratıcıyız?" belgeselinden teaser yayınlandı.

    Dünyaca ünlü Hollywood ünlülerine yıllardır bir tek soru sorarak çekilen belgesel "Why Are We Creative"den ilk teaser yayınlandı. Quentin Tarantino'dan Angelina Jolie'ye birçok ünlüye 30 yıldır aynı soruyu yönelten Hermann Vaske'nin yönetmenliğiyle beyaz perdeye aktarıldı.

    Ülkemizdeki izleyicileriyle buluşmak için hazırlanan "Neden Yaratıcıyız?" belgeselinden teaser paylaşıldı. "Why Are We Creative", birbirinden farklı dallarda birçok insana sorulan bir sorunun peşine düşüyor. Neden yaratıcısınız? Yönetmen koltuğunda oturan Hermann Vaske, yönetmenlerden oyunculara, müzisyenlerden moda tasarımcılarına, devlet adamlarından bilim adamlarına kadar farklı meslek dallarından birçok insana bu soruyu sorarak, yanıt arıyor. Yönetmen, David Bowie, Ai Weiwei, Björk, Wim Wenders, Philippe Stark, Yoko Ono, John Hegarty, David Lynch, Yohji Yamamoto, Damien Hirst, Angelina Jolie, Nobuyoshi Araki, Quentin Tarantino, Bono, Nick Cave, Neo Rauch, Stephen Hawkins, the Dalai Lama, Peter Ustinov, Marina Abramovic, Diane Kruger, Julian Schnabel, John Cleese, Jimmy Page, Vivienne Westwood ve Takeshi Kitano ile röportaj yaparak, yaratıcılığın kaynağını sorguluyor. Herkesten birbirinden tamamen farklı yanıtlar alan filmde, sorunun yanıtını alabilmek için 50 kişiyle görüşülüyor. 30 yıldır sürdürülen proje için Screen Daily'ye konuşan Vaske, şu sözleri sarf etmişti: "Günün sonunda soru, felsefik bir soruya dönüşüyor. Bu yolculuk, 20. ve 21 yüzyıldan yaratıcılıkta etkili olan birçok insanla iletişime geçmeme neden oldu."

    Bilindiği üzere "Why Are We Creative" belgesel filminin yönetmen koltuğuna oturan Hermann Vaske daha önce de beyaz perde ve televizyon için birçok belgesele imza atmıştı. Bunların arasında The Digital Bomb, Balkan Spirit, Arteholic, Dennis Hopper: Uneasy Rider ve The World's Best Sellers: The Fine Art of Separating People from Their Money gibi projeleri bulunuyor.

    Ülkemizde "Neden Yaratıcıyız?" adıyla vizyona girecek olan Hermann Vaske yönetmenliğindeki "Why Are We Creative?" ülkemizdeki izleyicileriyle 19 Nisan tarihinde sinemalarda buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top