Hesabım
    "Leaving Neverland" Yönetmeni Dan Reed'e Dava Açılıyor!

    Michael Jackson'ın avukatı, Dan Reed'e dava açmaya hazırlanıyor.

    HBO'da yayınlanan tartışmalı belgesel Leaving Neverland hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. Belgesel hakkında her geçen gün yeni bir tartışma gündeme gelirken, Michael Jackson'ın avukatları açıklama yaparak belgeselin yönetmeni Dan Reed'e dava açmaya hazırlandılarını belirtti.

    İzleyenleri ikiye ayıran Michael Jackson belgeseli Leaving Neverland hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Belgesel, Michael Jackson'ın çocuklar için kurduğu bir çiftlik olan Neverland'de yaşananları konu ediniyordu. Michael Jackson'ın orada misafir ettiği çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu iddia eden ve o çocukları konuşturan belgesel, tüm dünyanın gündemine oturmayı başarmıştı. Ancak zamanla HBO kanalında iki bölüm halinde gösterime sunulan dört saatlik belgeselin iddia ettiği şeylerde çatlaklar olduğu göze çarpmaya başladı. Wade Robson ile James Safechuck'ın anlattıkları ile yasal süreçlerin birbirine uymadığı söylenilirken, Michael Jackson'ın avukatları John Branca, Howard Weitzman ve Bryan Freedman'ın yönetmen Dan Reed'e dava açmaya hazırlandıkları belirtildi. Jackson'ın suçluluğu kanıtlanana kadar masum olduğunu belirtmelerinin yanı sıra bir de Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde konu hakkında panel veriliyor. "Trial by Media: Guilty Until Proven Innocent" adını taşıyan bu panel, Jackson'ın suçluluğunu ya da suçsuzluğunu iddia etmeyip yasal süreçte nasıl davranılması gerektiğinden söz ediyor.

    John Branca'nın Leaving Neverland belgeseline ve Dan Reed'e karşı sarf ettiği sözlerin ardından HBO sözcüsü şu sözleri sarf etti: "Dan Reed kendini kanıtlamış, ödüllü bir yönetmendir ve onun filmine son derece güveniyoruz." Michael Jackson'ın sağ kolu gibi olan ve onu yakından tanıyan Branca, Billboard mikrofonlarına şu sözleri ifade etmişti: "Bu insanlar para istedikleri için kafalarından bir hikaye uydurdular ve bunun kontrolsüzce ilerlemesine izin vermeyeceğiz. Dan Reed'in belgeseli yanlışlıklarla, yalanlarla doğru olmadığını bildikleri şeylerle dolu. Kendilerinden utanmalılar."

    İlk kez Sundance Film Festivali'nde gösterime sunulan Leaving Neverland belgeseline bilindiği üzere dünyaca ünlü müzisyen Jackson'ın ailesi de tepki göstermişti. Davanın sonucu tüm dünyada merakla beklenilenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top