Hesabım
    Fox'un Mouse Guard Filmi Disney Tarafından Durduruldu

    Mouse Guard, sinemalarda gösterime girmeyecek.

    20th Century Fox'un beyaz perdeye uyarlamayı planladığı Mouse Guard, Disney tarafından rafa kaldırıldı. Prodüksiyonun başlamasına yalnızca iki hafta kala projenin durdurulması nedeniyle filmin yapımcıları farklı yollara başvurarak Mouse Guard'ı hayata geçireceklerini dile getirdiler.

    Disney ve 20th Century Fox'un geçtiğimiz aylarda başlayan işbirliğinin ardından işler Fox için pek de iyi gitmiyor. İpleri eline alan Disney, bu kez de Mouse Guard film projesine el attı. Disney, Mouse Guard'ın prodüksiyonuna başlanmasına tam iki hafta kala projeyi iptal etme kararı aldı. Bu durumda filmin yapımcılarından olan ve The Batman'in yönetmen koltuğuna geçmesi beklenen Matt Reeves, Ross Ritchie ve Stephen Christie'nin, projeyi farklı yollarla izleyicileriyle buluşturma planları olduğu belirtilenler arasında yer alıyor. Bu yollar arasında filmi online streaming platformlarına satma fikri bulunuyor. Ayrıca Paramount Pictures ve Netflix'in şimdiden projeyle ilgilendikleri bildirildi. Çizgi romanlardan beyaz perdeye aktarılma beklenen Mouse Guard'ın senaryosunu kaleme alacak olan isim Rogue One: A Star Wars Story, The Book of Eli, After Earth gibi yapımlardan tanıdığımız Gary Whitta olacakken, filmin yönetmenliğini Maze Runner serisinin yönetmen koltuğunda bulunan ve Fox'a Maze Runner filmleriyle 1 milyar dolar kazandıran başarılı isim Wes Ball üstlenecek.

    David Paterson'ın grafik romanlarından uyarlanması beklenen Mouse Guard'ın live-action bir film olması da beklenenler arasında yer alıyordu. Filmin kadrosunda The Suicide Squad filminde sürpriz bir rolle karşımıza çıkacak olan ve Thor filmlerinin Heimdall karakterine hayat veren Idris Elba, Avenger: Age of Ultron, Maymunlar Cehennemi serisi, Yüzüklerin Efendisi serisi gibi önemli yapımlarda rol alan Andy Serkis, Game of Thrones, Maze Runner gibi yapımlarda karşımıza çıkan Thomas Brodie-Sangster, Ex Machina, La La Land, Maniac, Annihilation gibi yapımlardan hatırladığımız Sonoya Mizuno, Jack WhitehallSamson Kayo gibi isimler yer alıyor. Mouse Guard grafik romanları, insanların tehlikeli dünyasında yaşam mücadelesi veren fareleri konu ediniyor. Köyden köye, kasabadan kasabaya geçebilmek için normal fare görüntüsüne bürünen fareler aslında birer savaşçıdırlar...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top