Hesabım
    "Once Upon A Time In Hollywood" Cannes Film Festivali'nde!

    Tarantino'nun yeni filmi, Cannes yarışma seçkisine alındı.

    72. Cannes Film Festivali yarışma kategorisine yeni bir film eklendi. Eklenen film ise yılın en çok merakla beklenen filmi Once Upon A Time In Hollywood oldu. Quentin Tarantino'nun dokuzuncu filmi olma özelliğine sahip olan filmin Cannes Film Festivali için kurgusunun yetiştirilemeyeceği düşünülüyordu. Ancak Tarantino, filminin kurgusunu festival için hazırlamayı başardı.

    Geçtiğimiz haftalarda 72. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin bu yılki programı açıklanmıştı. Ancak bu programın içerisinde Tarantino'nun yeni filmi Once Upon A Time In Hollywood bulunmuyordu. Bilindiği üzere Tarantino, filmini festivale yetiştirebilmek için elinden geleni yapıyordu. Festival ise filmin Temmuz ayına kadar hazır hale gelemeyeceğini düşünüyordu. Şimdi ise Once Upon A Time In Hollywood'un Cannes Film Festivali yarışma kategorisinde yer alacağı resmi olarak duyuruldu. Tarantino'nun neredeyse her filmi Cannes Film Festivali'nde gösterilmişti. Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie gibi önemli oyuncuları bünyesinde barındıran film, bir televizyon oyuncusu ile dublörünün Hollywood'a giriş yapma çabalarını konu ediniyor.

    Yarışma kategorisine alınan bir filmin daha olduğu açıklandı. Bu film ise Abdellatiff Kechiche'nin Mektoub My Love: Intermezzo filmi oldu. Tam dört saat uzunluğunda olan bu film, henüz kurgu aşamasında bulunuyor. Yönetmenin Cannes Film Festivali'ne bu film ile yeniden katılması La Vie d’Adèle filmiyle Palme d'Or ödülünün sahibi olmasından tam altı yıl sonra gerçekleşmiş olacak. Yarışma dışında festivalin The Midnight Selection kategorisinde gösterilecek olan bir diğer film Gaspar Noe'nin orta metrajlı olan ve Béatrice Dalle ve Charlotte Gainsbourg başrollü "Lux Æterna" olacak. Belirli Bir Bakış kategorisine eklenen filmler arasında Lorenzo Mattotti'nin La famosa invasione degli orsi in Sicilia filmi ve Larissa Sadilova'nın Odnazhdy v Trubchevske filmi yer alıyor. Cannes'da galasını yapacak filmler arasında ise Gael García Bernal'in Chicuarotes'i; Patricio Guzmá'ın La Cordillera de los sueños'u; Leila Conners'ın Ice on Fire'ı; Dan Krauss'un 5B filmi bulunuyor. 

    Cannes Film Festivali'nin yarışma kategorisinde Pedro Almodovar'dan Xavier Dolan'a, Ken Loach'tan Terrence Malick'e, Elia Suleiman'dan Bong Joon Ho'ya birçok önemli yönetmenin filmleri yer alacak. Filmler  Alejandro Gonzalez Innaritu'nun başkanlığını üstlendiği jüri tarafından değerlendirilecek. Bu jüri üyeleri arasında  Elle Fanning, Maimouna N'Diaye, Kelly ReichardtAlice RohrwacherEnki BilalRobin CampilloYorgos LanthimosPawel Pawlikowski yer alıyor. Festival açılışını Jim Jarmusch'un The Dead Don't Die filmiyle yapacak.

    72. Cannes Film Festivali, sinemaseverlerle 14-25 Mayıs tarihleri arasında buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top