Hesabım
    Dram Filmi "Kızım Gibi Kokuyorsun" Şangay Film Festivali'nde!

    Kızım Gibi Kokuyorsun, festival yolculuğuna başladı.

    Başrollerinde Çağlar Ertuğrul, Clemence Verniau gibi isimlerin yer aldığı dram türündeki "Kızım Gibi Kokuyorsun" festival yolculuğu için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Olgun Özdemir imzalı filmin ilk festival durağı ise Şangay Film Festivali olacak.

    Mor Ufuklar ve Vicdan Ağacı filmleriyle tanınan başarılı yönetmen Olgun Özdemir'in yönetmenliğini üstlendiği "Kızım Gibi Kokuyorsun" ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Film, vizyona girmek için hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da 22. Şangay Uluslararası Film Festivali'nin Uluslarararı Panorama bölümünde yarışacak. Bilindiği üzere Doğu Asya'nın en iyi festivallerinden biri olan Şangay Film Festivali'nin jüri başkanlığını bu yıl Nuri Bilge Ceylan üstlenecek. Kızım Gibi Kokuyorsun ise festivalin büyük jüri ödülü için yarışacak.

    Clemence Verniau, Çağlar Ertuğrul, Yılşen Özdemir, Şerif Sezer, Esin CivangilTolga Güleç, Deniz ArnaMuhammed Cangören ve Fehmi Karaaslan gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı Kızım Gibi Kokuyorsun filminin konusu ise şöyle: Fransa'nın Nice kentindeki Işid saldırısında ailesinin tüm üyelerini kaybeden Beatrice, babasının söyledikleri üzerine cenazeleri Antakya'daki Vakıflı Ermeni köyüne getirmeyi kendine görev edinir. Orada iki farklı isimle bir araya gelecektir. Aralarından biri, Beatrice gibi Işid saldırısına uğramış olan Suriyeli Hevi, diğeri ise tatile gelmiş gurbetçi İbrahim olur. Beatrice, İbrahim ve Hevi'nin yolu Samandağ'da bir otelde birleşecek ve aralarından birinin kayıp yakınını bulmak birbirlerine daha sıkı bağlanacaklardır.

    Kızım Gibi Kokuyorsun filminin çekimleri Hatay, Antakya, İskenderun, Samandağ, Antep, Urfa'da gerçekleştirildi. Ayrıca filmde Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Kürtçe dilleri kullanıldı. Filmin yönetmenliğini Olgun Özdemir üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Ali Utku yaptı. Kızım Gibi Kokuyorsun'un müziklerinde ise Onur Tarçın'ın imzası bulunuyor. Filmin vizyona ne zaman gireceği henüz belli değil. Ancak Şangay Film Festivali'ndeki izleyicileriyle 15 Haziran ile 24 Haziran tarihleri arasında buluşmuş olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top