Hesabım
    Yönetmen Jennifer Kent, LGBTİ İkonu Olan "The Babadook" Hakkında Konuştu

    Onur ayına özel The Babadook LGBTİ versiyonu çıktı, Jennifer Kent konu hakkında yorum yaptı.

    Sevilen korku filmi The Babadook için geçtiğimiz haftalarda LGBTİ özel Blu-Ray versiyonu satışa çıkarılmıştı. Aradan çok zaman geçmeden sınırlı sayıda üretilen bu versiyon nedeniyle The Babadook, eşcinsellerin ikonu haline geldi. Filmin başarılı yönetmeni Jennifer Kent ise bu konu hakkında yorum yaptı.

    Ülkemizde Karabasan adıyla gösterime sunulan ve yurt dışında IFC Films tarafından dağıtımcılığı yapılan The Babadook'un, IFC ve Shout Factory işbirliğiyle özel bir Blu-Ray versiyonu satışa sunulmuştu. Bu versiyon Haziran ayında kutlanan Pride Month'a (Onur Ayı) özel hale getirilmişti. İlk kez Sundance Film Festivali'nde gösterime sunulan ve son zamanların en iyi korku filmlerinden biri kabul edilen 2014 yapımı The Babadook'un bu hareketi filmi birdenbire bir eşcinsel ikonu haline getirdi. Filmin bu sınırlı sayıdaki Blu-Ray basımından kazanılan tüm hasalatın ise Los Angeles LGBT Merkezi'ne bağışlanacağı söylenmişti. Şimdilerde yeni filmi olan korku türündeki The Nightingale'in tanıtımı ile ilgilenen yönetmen Jennifer Kent bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Hala bunu çözmeye çalışıyorum. Bu biraz kafa karıştırıcı. Bunun çok güzel bir şey olduğunu hissediyorum, ama hala neden olduğunu bilmiyorum. Sanırım o bir çeşit öteki. Bu komik. Gay topluluğunun buna kilitlenmiş durumda olması bence büyüleyici."

    Gündemdeki yerini koruyan korku türündeki The Babadook'un konusu ise şöyleydi: Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Jennifer Kent'in üstlendiği film, yavaş yavaş dengesizleşen ve karanlığa çekilen oğlunu geri kazanmaya çalışan Amelia'nın, oğlunu etkileyen doğaüstü bir varlıkla giriştiği mücadeleyi ele alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top