Hesabım
    Mehmet Tanrısever'in Filmlerinden Kazandığı Ödüller Gümrüğe Takıldı!

    Yönetmen Mehmet Tanrısever, ödüllü filmleriyle ilgili sorunlarla mücadele ediyor.

    Hür Köle ve Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filmlerinin vizyona girmesi için için hazırlıklara devam eden başarılı yönetmen Mehmet Tanrısever, filmleriyle kazandığı ödüllere ulaşamıyor. Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara ve Hür Köle gibi filmleriyle kazanılan uluslararası ödüllerin gümrüğe takıldığı belirtilirken, bürokratik işlemler nedeniyle ödüllerin teslim alınamadığı ifade edildi.

    Çektiği Sürgün, Hür Adam (Bediüzzaman Said Nursi), Minyeli Abdullah filmlerinin ardından önümüzdeki aylarda vizyona girmesi beklenen Hür Köle ile Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filmleriyle tanınan ödüllü yapımcı ve yönetmen Mehmet Tanrısever, vizyona girmeye hazırlanan iki filminden uluslararası çapta 95 ödülün sahibi oldu. 12 ödülü Hindistan'da düzenlenen Calcutta International Cult Film Festival'dan alan yapımcı ve yönetmenin ödülleri, Türkiye'ye ulaştırılamıyor. Gümrükteki bürokratik sorunlardan ötürü ülkeye girmesine izin verilmeyen ödüller hakkında oluşan sorun çözülmeye çalışılıyor.

    Dram türündeki Hür Köle filmi Flicks Film Festival, Diamond Film Awards, Milestone Worldwide Film Festival, European Cinematography Awards, Los Angeles Film Awards, Solaris Film Festival gibi festivallerden ödüllere layık görülürken; Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filmi bunların yanı sıra Calcutta International Cult Film Festival, Asian Cinematography Film Awards, Euroasia International Film Festival gibi festivallerden ödüllerin sahibi olmuştu. Hür Köle ödüllerini buradan, Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filminin ödüllerini ise buradan inceleyebilirsiniz.

    Şimdilerde vizyona girecek olan ve yapımcılığını Feza Film'in üstlendiği filmleri için hazırlıklarını sürdüren yönetmen ve yapımcı Mehmet Tanrısever'in Hür Köle filmi 20 Eylül 2019 tarihinde izleyicileriyle buluşacakken, Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara filmi 6 Eylül 2019 tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top