Hesabım
    Kafamda Deli Sorular: Sizi Şüphe ve Gerilim Deryasında Yüzdürecek 13 Film!

    İlerledikçe sizi ters köşe üstüne ter köşeye yatıran, gizemi bol filmleri seviyorsanız bu gizemli gerilim filmleri tam size göre!

    Alfred Hitchcock, gerilim filmini "izleyicinin flmin karakterlerinden daha fazla şey bilmesi" olarak tanımlamıştı. Sinemada başarılı bir gerilim filmi yaratabilmek belki de bu yüzden bu kadar zordur. 

    Filmlerde gerilim ve gizem yaratmak için, izleyicinin tüm dikkatini çekmeli ve akla yatkın olmasının yanı sıra ve sonuçlarının tahmin edilmesi zor olan ilginç durumlar yaratmalısınız. Fakat her şeyden öte, izleyicinin gerginliği hissetmesini sağlamak için, izlediği karakterlerle bağdaşmasını sağlamalısınız. Sonuçta umrunuzda olmayan biri ya da bir şey hakkında endişe duyamazsınız.

    Bu yüzden sözde gerilim filmlerinin çoğu başarısız oluyor. İyi fikirleri olmasına rağmen kimi yönetmenler, her şeyden önce izleyicilerin karakterlerle bağ kurmasına yatırım yapılması gerektiğini unutuyorlar. Bunu aklınızda tutarsanız ve bir de iyi bir fikriniz varsa -katilin kim olduğunu bulmaya çalışan bir dedektif, kaçıranlarından kaçmaya çalışan bir kadın ya da karanlık bir sırrı aydınlatmaya çalışan bir adam- seyircilerinizi yakaladınız demektir.

    Bu liste sadece  şüphe oranı yüksek gerilim filmleri değil, aynı zamanda her açıdan harika filmler içeriyor. Ve siz Kuzuların SessizliğiSe7en veya Misery gibi klasiklerin neden listede olmadığını sormadan önce söyleyelim; öne çıkan filmlere göre (biraz) daha az konuşulan filmleri derlemeye çalıştık. Tabii ki, bunlar da kimsenin duymadığı değil ama yine de bazılarını kaçırmış olabilirsiniz.

    İşte şüpheyi doruklara yükselten gerilim filmleri galerimizde!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top