Hesabım
    Uncharted'ın Yönetmeni, Neden Genç Nathan Drake'i Seçtiğini Anlattı

    Dan Trachtenberg'den Uncharted filmindeki seçimleriyle ilgili açıklama geldi.

    Dünyaca ünlü olan ve geniş çaplı bir kitle tarafından beğenilen Uncharted video oyunu serisi, beyaz perdeye aktarılıyor. Bilindiği üzere video oyunlarının büyük bir kısmı yetişkin Nathan Drake'in maceraları üzerine kurulmuştu. Ancak filmin, Nathan'ın gençliğine odaklanacağı açıklanmış, buna göre oyuncu seçimi yapılmıştı. Yönetmen Dan Trachtenberg ise bu konu hakkında açıklama yaptı.

    Uncharted filminde, uyarlanacak olan Uncharted oyun serisinin başkahramanı Nathan Drake'in gençliğini izleyeceğiz. Bilindiği üzere oyunlarda Nathan Drake ve akıl hocası Sully'nin maceralarını görmüştük. Hikayenin büyük bir kısmı Nathan'ın yetişkin hali üzerinden ilerlemişti. Ancak yönetmen Trechtenberg'ün seçimi üzerine, filmde genç Nathan'ın maceralarını izleyeceğiz. Karakterin gençlik halini Uncharted 3 ve Uncharted 4 oyunlarında flashback sahneleriyle görme imkanı bulmuştuk. Bu karaktere hayat veren isim ise Spider-Man filmlerinin yıldızı Tom Holland olacak. Yönetmen bu seçimi neden yaptığını ise şu sözlerle anlattı: "Bence Tom Holland dahi bir aktör ve video oyunlarındaki hikayeyi yapmama fikri, henüz anlatılmamış bir hikayeyi anlatmak bence olaya dahil olmak için gayet akıllıca bir hareket. Uncharted filminde, oyunda farkında olduğumuz halinden biraz daha yaşlı olabilir. 'Bu ilk oyundan önceki Nathan', ama genç Nathan gibi değil. Yani flashbacklerdeki Nathan'ı oynamayacak. Bu aslında Nathan ve Sully'nin ilk maceraları."

    10 Cloverfield Lane'in yönetmeni Dan Trachtenberg'ün yönetmenliğini üstlendiği Uncharted filminin oyuncu kadrosunda Tom Holland'ın yanı sıra Breaking Bad ve Malcolm In The Middle'ın yıldız ismi Bryan Cranston yer alacak. Holland, Nathan'a hayat verirken, Cranston Sully olacak. Filmin senaryosu ise A-Takımı, Narc, The Grey gibi yapımlardan tanıdığımız Joe Carnahan tarafından kaleme alınıyor. 2007 yılından beri oyun dünyasıyla buluşan serinin son oyunu Chloe ve Nadine'i odağına alan kadın kahramanlı Uncharted: Kayıp Miras olmuştu. Beyaz perdeye 2017 yılından beri aktarılmaya çalışılan Uncharted: Drake's Fortune'un yurt dışı vizyon tarihi olarak 25 Aralık 2020 tarihi belirlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top