Hesabım
    Yeni "Sineklerin Tanrısı" Uyarlamasını Luca Guadagnino mu Yönetecek?

    Klasik roman "Sineklerin Tanrısı"nın yeni uyarlamasında kamera arkasına Luca Guadagnino geçebilir.

    Yeni Sineklerin Tanrısı uyarlaması için Luca Guadagnino ile görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Aldığı 4 Oscar adaylığından En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödülü kucaklamayı başaran Call Me by Your Name ve bolca konuşulan Suspiria ile büyük sükse yaratan yönetmen İtalyan yönetmen Luca Guadagnino sıradaki büyük projesini bulmuş olabilir. 

    Variety'de yer alan habere göre dünya edebiyatının klasik eserlerinden "Sineklerin Tanrısı"nın yeni beyaz perde uyarlaması için Luca Guadagnino ile görüşmeler yapılıyor. Guadagnino ve yapım ortağı Marco Morabito da filmin yapımcıları arasında olmak için de görüşmelerde bulunuyor. Warner Bros.'un yapımını üstleneceği yeni uyarlama ile Ralph, Piggy, Jack, Simon ve romanın diğer karakterleri bir kez daha beyaz perdede boy gösterecekler. Issız bir adada yaşanan güç mücadelesinin öyküsünün yeni beyaz perde uyarlamasında karakterlerin erkek değil kız çocuklarından oluşması planlananlar arasında yer alıyordu. Ancak gelen son bilgilere göre yeniden uyarlama, romanın orijinal cinsiyet seçimine sadık kalacak.

    Warner Bros. romanın haklarını satın aldığı 2017 yılından beri yeniden uyarlama projesi üzerinde çalışıyor. William Golding’in 1954 basımı kült romanı, bir uçak kazası sonucu ıssız bir adada mahsur kaldıktan sonra vahşi bir sosyal düzene geçen bir grup okul çocuğunun hikayesini anlatıyordu. Çocuklar kurtarılmayı beklerken bir toplum oluşturmaya çalıştıklarında oluşan güç yapılarını ve medeniyetten kopuklukla çocuk acımasızlığının etkilerini ayrıntılarıyla anlatan roman, savaşın korkutuculuğu, iktidar ve kolektif olarak çalışmanın tehlikeleri hakkında dev bir alegori sunuyor.

    Henüz bunun bir sonraki Guadagnino filmi olup olmadığı henüz kesinlik kazanmadı. Filmin kadrosunda henüz bir senarist de bulunmuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top