Hesabım
    "Little Mermaid"in Yıldızı Halle Bailey, Tartışmalar Hakkında Konuştu

    Küçük Deniz Kızı'nın Ariel'i Bailey, tartışmalara yanıt verdi.

    Geçtiğimiz ay içerisinde Disney, The Little Mermaid masal uyarlamasının başkahramanı Ariel için uygun gördüğü ismin Halle Bailey olduğunu açıklamıştı. Ancak Bailey'nin orijinal Ariel ile hiçbir şekilde benzeşmemesi üzerine sinemaseverlerden büyük tepki gelmişti. Şimdi ise Bailey bu konu hakkında konuştu.

    Son yıllarda Hollywood'un politik doğruculuk yapmaya çalışması üzerine birçok klasikleşmiş kitap, çizgi roman ve film karakteri siyahiler, eğer karakter erkekse kadınlarla ya da LGBTİ bireylerle değiştirilmeye başlandı. Hollywood'un bu kararlarından biri de The Little Mermaid ile ilgili oldu. Başrole orijinal Ariel'e benzemeyen Halle Bailey'nin getirilmesi büyük bir tartışma başlattı. Şimdi ise Bailey'den bu konuyla ilgili açıklama geldi. Bailey bir röportajında şu sözleri sarf etti: "Sanki rüya görüyormuş gibi hissediyorum ve bu imkan için minnetarım. Negatifliklere pek dikkat etmiyorum. Yalnızca bu rolün benden büyük ve görkemli bir şey olduğunu hissediyorum."

    Orijinal Küçük Deniz Kızı hikayesinde Ariel, Prens Eric'i boğulmaktan kurtarıyordu ve bunun üzerine Prens'e aşık oluyordu. Eric ile evlenmek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen Ariel bunun için bir insana dönüşmeye çalışmıştı. Disney'in bu konuda da düzeltmeler yapabileceği ve filme feminist bir atmosfer katabileceği düşünülüyor. Andersen masal klasiği olarak 1837 yılında ilk kez yayınlanan ve orijinal adı "The Little Mermaid" olan "Küçük Deniz Kızı" birçok kez çizgi film ve çizgi dizi olarak televizyon ve beyaz perdeye aktarılmıştı. Bunlardan en çok bilineni 1989 yapımı The Little Mermaid olmuştu. Bu filmin yönetmen koltuğuna John Musker ve Ron Clements geçmiş, film çizgi film klasikleri arasındaki yerini almıştı. Filmin yanı sıra 1990'lı yıllarda televizyonda çizgi dizi olarak gösterilen bir The Little Mermaid de bulunuyordu.

    2020 yılında izleyicileriyle buluşması planlanan The Little Mermaid'in oyuncu kadrosunda şimdilik Room, Wonder, Before I Wake, Predator, Good Boys gibi yapımların yükselen minik yıldızı Jacob Tremblay ile Crazy Rich Asians, Ocean's Eight, The Farewell gibi yapımlardaki performanslarıyla tanıdığımız ve Jumanji: The Next Level'da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Awkwafina  bulunuyor. Tremblay filmde Ariel'in en yakın dostu Flounder'ı seslendirecekken, Awkwafina'nın martı Scuttle'ı seslendirmesi beklenenler arasında yer alıyor. Ayrıca bir dedikodu olarak Prens Eric'i Harry Styles'ın; Kral Triton'ı Javier Bardem'in; Ursula'yı ise Melissa McCarthy'nin canlandırabileceği ortalıkta geziniyor. Ancak üç isimden de konu hakkında doğrulama gelmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top