Hesabım
    "X-Men: Dark Phoenix" En Düşük Hasılat Elde Eden X-Men Filmi Oldu!

    "X-Men: Dark Phoenix" serinin en az kazanan filmi olarak vizyon sürecini tamamladı.

    Yeni nesil X-Men serisinin son devam halkası X-Men: Dark Phoenix vizyon yolculuğunu hayal kırıklığı ile tamamladı. Şu ana kadar beyaz perdede boy göstermiş olan tüm X-Men filmlerinden daha az hasılat elde eden devam filmi, dünya çapında 252.4 milyon dolar hasılat elde etti. 2000 yılında vizyona giren ilk film X-Men bile 19 yıl önce olmasına rağmen 40 milyon dolar fazla kazanmayı başarmıştı.

    12 filmlik serinin en düşük gişe hasılatı elde eden filmi "X-Men: Dark Phoenix" için 20th Century Fox tam 350 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştı. Serinin filmleri arasında 14 milyon dolar ile en düşük açılışı yapmış olan devam halkası vizyondaki 2. haftasında da %83.2'lik bir düşüş yaşamıştı. Bu orandaki bir düşüş süper kahraman filmleri arasında daha önce hiç görülmemiş bir orandı.

    X-Men serisinin haklarını Disney'e devretmiş olan Fox, Disney tarafından da para kaybı yaşatma sebebiyle suçlandı. Disney'in Mali İşler Müdürü Christine McCarthy yaptığı açıklamada; "20th Century Fox şirketi üçüncü çeyrekte, 'Dark Phoenix' gibi film başlıklarının yetersizliği, serinin geleceği için pazarlama ve yapım giderleri sebebiyle 170 milyon dolarlık bir zarara uğradı." diye belirtmişti.

    X-Men serisindeki filmler arasından en kötü eleştirilere de hedef olan "X-Men: Dark Phoenix"in akıbeti, serinin spin-off projesi New Mutants için de iyiye işaret değil. Zengin kadrosuna rağmen bir türlü vizyon tarihini sabitleyemeyen filmin ilk çekimleri 2 yıl önce başlamış olmasına rağmen hala ek sahne çekimleri devam ediyor. Gelen dedikodulara göre Disney, spin-off projesinden pek etkilenmedi ve vizyona sokup sokmama konusunda soru işaretleri yer alıyor.

    Sinema tarihinin en büyük gişe çakılmalarından birini yaşayan "X-Men: Dark Phoenix", ekibin sevilen üyesi Jean Grey'e odaklanıyordu. Mutant aleminin en güçlü karakterlerinden biri olan Jean, uzayda gerçekleşen bir kurtarma görevi sırasında yok edici bir güçle birleşiyor ve zamanla tehlikeli bir hal alıyordu. Ancak serinin hayranları ve eleştirmenler, serinin diğer filmleri boyunca karakterleri ve özellikleri seyircilere tanıtılan karakterlerin bambaşka resmedilmesi ve görsel efektlerin başarısız kullanımı sebebiyle hayal kırıklığına uğramışlardı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • X-Men: Dark Phoenix Görselinde Jean Grey ve Magneto Bir Arada!
    • Merakla Beklenen “X-Men: Dark Phoenix”ten Son Fragman!
    • “X-Men: Dark Phoenix”te Kimleri İzleyeceğiz?
    • “X-Men: Dark Phoenix”ten Yeni Fragman ve Poster Var!
    • “X-Men: Dark Phoenix”ten Yeni Bir Klip Paylaşıldı!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top