Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali "Otizm Dostu Gösterimler" ile Geliyor

    Engelsiz Filmler Festivali, programında yer alan Otizm Dostu Gösterim ile otizmli çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmelerine imkan sağlamaya devam ediyor.

    7-9 Ekim’de İstanbul SineBU, 11-13 Ekim’de Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi, 16-20 Ekim’de Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da 48 filmlik bir seçki ile izleyiciyi ağırlamaya hazırlanan "Engelsiz Filmler Festivali", bu yıl da otizm dostu gösterimlerle geliyor.

    İlki 2015 yılında gerçekleşen gösterim kapsamında bu yıl, Japon animasyonu Küçük Kardeşim Mirai adlı filmi sinemaseverlerle buluşacak. 91. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon dalında aday gösterilen film, aileye katılan yeni bebek ile başa çıkmaya çalışan 4 yaşındaki bir çocuğun fantastik hikayesini konu ediyor. 

    Otizm Dostu Gösterim’de Küçük Kardeşim Mirai filmi loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilirken, seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecek ve diledikleri gibi hareket edebilecekler. Herhangi bir tanıtım filmi ya da reklamın gösterilmeyeceği seans sırasında, otizmli, öğrenme güçlüğü ya da duyusal problemler yaşayan çocuklar ve yakınları birlikte film izleyebilecekler.

    Küçük Kardeşim Mirai adlı filmin otizm dostu gösterimi, İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da olmak üzere üç farklı şehirde yapılacak ve etkinliğe katılım her yıl olduğu gibi ücretsiz olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top