Hesabım
    Oscar Temsilcimiz "Bağlılık Aslı"dan Fragman!

    Semih Kaplanoğlu imzalı "Bağlılık Aslı"ndan fragman yayınlandı.

    Usta yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun imzasının bulunduğu "Bağlılık Aslı" filminden ilk fragman geldi. Bilindiği üzere film, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve seçici kurul tarafından "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde Oscar adayı olması için seçildi.

    Geçtiğimiz yıllarda Buğday filmiyle birçok ödülün sahibi olan, ayrıca Süt, Bal, Yumurta üçlemesi, Meleğin Düşüşü, Herkes Kendi Evinde gibi yapımlardan tanıdığımız Semih Kaplanoğlu, yeni filmiyle Oscar'a aday olmayı hedefliyor. Filmin fragmanında bebek bakıcısı arayan bir kadının, bakıcı bulmasının ardından yaşadıklarına tanık oluyoruz. Bağlılık Aslı'nın konusu ise şöyle: Yeni doğum yapan bir kadın olan Aslı, bebeğine bakması için bir bakıcı arıyordur. Uzun uğraşları sonucunda Gül Nihal'i bulur. Gül Nihal'in de bir bebeği vardır. Zaman geçtikçe Aslı'nın geçmişinden gelen sırları ortaya çıkmaya başlar.

    Bağlılık Aslı, evrensel bir konu olan metropol annelerinin hikayesini anlatmayı hedefliyor. Bir yandan anne olmak, diğer yandan modern yaşama geri dönmeye çalışmak arasındaki gelgitlerden bahseden Bağlılık Aslı, ülkemizde çok fazla kutsal olarak görülen anneliğe farklı bir bakış açısı sunuyor. Bağlılık Aslı'nın Oscar'daki rakipleri henüz belli değil. Ancak ülkeler, adaylarını açıklamaya başladı. Bu filmler arasında Almanya'dan Systemsprenger, Güney Kore'den Cannes ödüllü Parasite, Filistin'den Elia Suleiman imzalı It Must Be Heaven, İsviçre'den Wolkenbruch gibi yapımlar yer alıyor. Ancak henüz tüm ülkeler adaylarını açıklamadı.

    92. Akademi Ödülleri, 9 Şubat 2020 tarihinde izleyicileriyle buluşacak. Venedik Film Festivali'nden başlayarak Toronto, New York, Golden Globe gibi birçok festival sırasında gösterime sunulan filmler Oscar için kendilerini sergilemeye başlamış olacaklar. Yılın iddialı filmleri arasında özellikle  JokerJudyOnce Upon A Time In HollywoodA Beautiful Day in the NeighborhoodThe FarewellFord V. FerrariGemini ManThe GoldfinchThe IrishmanLittle Women1917Ad AstraHarrietJust MercyMarriage Story, The Two Popes gibi yapımlar bulunuyor.

    Bağlılık Aslı filminin izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top