Hesabım
    Tilda Swinton'lı "Memoria"dan Kamera Arkası Görüntüsü!

    Memoria'dan kamera arkası karesi paylaşıldı.

    Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un yönetmenliğini üstlendiği "Memoria" filminden bir set karesi paylaşıldı. Başarılı oyuncu Tilda Swinton'ın başrolünde yer aldığı filmin karesinde oyuncu ve yönetmeni bir arada görüyoruz.

    Dram türünde olması planlanan Memoria, Apichatpong Weerasethakul'un kendi ülkesinin dışında çektiği ilk film olma özelliğini taşıyor. Dünyaya açılma kararı alan yönetmen, Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or ödülünün sahibi olan  "Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor" ve Cannes'da Belirli Bir Bakış kategorisinin yarışmacısı olan Rak ti Khon Kaen gibi filmleriyle tanınıyor. Şimdiki filmi Memoria ile ise yönetmenin yine Cannes gibi önemli festivallere damga vurabileceği düşünülüyor.

    Memoria filminin oyuncu kadrosuna eklenecek isimler arasında Cesar ve San Sebastian ödüllü Jeanne Balibar, Zama'dan tanıdığımız Daniel Gimanez Cacho, Juan Pablo Urrego ve Elkin Diaz bulunuyor. Filmin çekimleri bölümler halinde sekiz hafta içerisinde tamamlanacak. Kolombiya'nın Pijao isimli dağ kasabasında ve başkent Botoga'da çekimler yapılacak. Tilda Swinton, Memoria'da orkide çiftliği olan bir kadını canlandıracak. Ancak kadının kız kardeşi hastalanınca Botoga'yı ziyaret etmek zorunda kalacaktır. Orada bir inşaat firması için çalışan bir Fransız arkeologla ve genç bir müzisyenle yolları kesişir. Kadının şehirde kaldığı her gece güçlü patlama sesleri geliyor ve uyumasına müsaade etmiyordur. Kadın, bir balıkçıyla tanışınca işler daha da karışır. Balıkçı kendinin asırlardır yaşayan bir uzaylı olduğunu iddia eder ve kadının insomniasını yalnızca kendinin çözebileceğini söyler.

    Yönetmen filmi hakkında şu sözleri sarf etti: "Beni buraya yönlendiren bir şey var. Ne olduğundan emin değilim. Bu kişisel bir mücadele, sessiz bir çığlık. Bu filmi çektiğimde daha iyi uyuyabileceğim konusunda eminim." Memoria filminin izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top