Hesabım
    Netflix'ten RTÜK Açıklaması!

    Netfix ülkemizden çekiliyor mu?

    RTÜK geçtiğimiz haftalarda resmi bir açıklama yapmış ve internet platformlarıyla ilgili yeni yasa getireceğini açıklamıştı. Bu yasaya göre, platformlar lisans almak için RTÜK'e başvurmak durumunda olacaktı. RTÜK'e, şimdiye kadar 600'e yakın mecranın lisans için başvurduğunu, ancak Netflix'in onların arasında yer almadığını belirtilmişti. Şimdi ise Netflix'ten açıklama geldi.

    RTÜK Başkanı'nın yaptığı açıklamaya göre, Puhu TV, BluTV, Digitürk gibi birçok şirket, lisans almak için RTÜK'e başvuru yaptı. Ancak aralarında Netflix'in olmadığı, çünkü şirketin ülkemizdeki pazardan çekileceği söylentileri yayılmaya başlamıştı. Şimdi ise Netflix bu konu hakkında açıklama yaptı. Netflix sözcüsü şu sözleri sarf etti: "İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek."

    Bilindiği üzere RTÜK, yasayı Resmi Gazete'de yayınlayarak yürürlüğe sokmuştu. Bu yasaya göre, artık RTÜK yalnızca televizyon yayınlarına değil, internet yayınlarına da müdahale etme hakkında sahip olacak. Yasa, medyanın iletimi, üretimi, mecranın işletmecileri, içeriklerin yayınlandığı platformu, platforma erişim hakkını kapsıyor. Buna dahil olarak artık her platformun RTÜK'ten lisans hakkı alması gerekiyor. Yasa, 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdi. Netflix ise en azından bir süre daha Türkiye internet pazarında yer alacak gibi görünüyor.

    Kaynak: Hürriyet

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top