Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali'nde Geleceğin Sinemacılarına Özel Program!

    Engelsiz Filmler Festivali'nden yeni detaylar...

    Bu yıl 7. kez hayata geçirilen Engelsiz Filmler Festivali, geleceğin sinemacılarına özel bir program hazırlıyor. Çocuklara özel olarak tasarlanan bu seçkinin adı "Çocuklar İçin" olacak. 7. yılında minik sinemaseverleri de ağırlamak isteyen Engelsiz Filmler Festivali, Ekim ayı içerisinde izleyicileriyle üç farklı şehirde buluşacak.

    7. Engelsiz Filmler Festivali'nin "Çocuklar İçin" film seçkisinde üç animasyon filmi yer alacak. Bu programdaki animasyon filmleri arasında, geçtiğimiz yıl izleme şansı yakaladığımız Küçük Kardeşim Mirai (Mirai no Mirai), Corgi: Kraliyet Afacanları (The Queen's Corgi) ve Uçan Halı ve Kayıp Elmas (Up and Away) bulunuyor. Küçük Kardeşim Mirai,  aileye katılan yeni bebek ile başa çıkmaya çalışan 4 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor; Corgi: Kraliyet Afacanları,  İngiliz hükümetinin en sevilen köpeği olan Corgi Rex'in maceralarını konu ediyor; Uçan Halı ve Kayıp Elmas ise sihirli bir halı sayesinde maceraya atılan Ahmet ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor.

    Engelsiz Filmler Festivali, 7-12 yaş arasındaki işitme engelli sinemaseverlere özel olarak Canlandırma Atölyesi planlıyor. Bu atölyede çocuklar yaratıcılıklarını geliştirerek kendileri film üretebilecekler. Küçük Kardeşim Mirai aynı zamanda otizm dostu gösterimler seçkisiyle de izleyicileriyle buluşmuş olacak. Festivalin yaptığı açıklamaya göre otizm dostu gösterimlerin yanı sıra rehber köpekler seçkisine festivalde yer verilecek. Ayrıca Ankara'da düzenlenecek olan mural (duvar sanatı) etkinliğinde üç farklı kadın sanatçı ve aktivist güçlerini birleştirerek bina duvarlarını renklendirecek.

    7. Engelsiz Filmler Festivali filmleri, 7 ile 9 Ekim arasında İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda; 11 ile 13 Ekim arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde; 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut'te sinemaseverlerle ücretsiz ve engeller olmadan buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top