Hesabım
    Martin Scorsese, Marvel Filmlerinin Sinema Olmadığını Söyledi

    Usta yönetmen Martin Scorsese, Marvel iktidarı hakkında konuştu.

    Usta yönetmen Martin Scorsese, Marvel Sinematik Evreni'ni yerden yere vurdu. Yakın tarihli bir röportajda, Netflix’in merakla beklenen Irishman'inin arkasındaki beyin olan ünlü yönetmen Martin Scorsese, popüler milyar dolarlık marka Marvel'ı eğlence parkları ile karşılaştırdı ve sinemasal değerinin olmadığını belirtti.

    Sinema sektörünün adeta devi haline gelen Marvel Sinematik Evreni, gelmiş geçmiş en yüksek hasılat elde eden filmi bünyesinde barındırıyor olabilir ancak usta yönetmen Scorsese'nin eleştiri oklarından kaçamadı. Konuya dair Empire dergisine konuşan usta yönetmen; "Onları izleyemiyorum. Denedim, biliyor musunuz? Ama bu sinema değil." dedi. "Dürüst olmak gerekirse, onları düşünebildiğim en yakın şey, içinde bulundukları durumda yapabileceklerinin en iyi şeyi yapan oyuncuların yer aldığı bir eğlence parkı. İnsanların duygusal, psikolojik deneyimleri başka bir insana aktarmaya çalıştığı bir sinema değil." diyen yönetmen, meslektaşlarının hedefi oldu.

    Scorcese’in yorumlarını duyan diğer film yapımcıları, yönetmenle zıt olan görüşlerini açıklamaktan çekinmedi. James Gunn ve Joss Whedon, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Gunn ayrıca Twitter'da, “İnsanlar daha Günaha Son Çağrı filmini görmeden eleştirdiği için çok sinirlenmiştim. Şimdi Scorsese'nin de benim filmlerime aynı şekilde yaklaşmasına üzüldüm." dedi. Ayrıca; "Bununla birlikte; Scorsese'yi her zaman seveceğim, sinemaya katkılarından dolayı minnettar olacağım ve 'Irishman'i görmek için sabırsızlanıyorum." diye ekledi. 

    Senarist C. Robert Cargill ise sosyal medya üzerinden; "Scott ve ben Doktor Strange'i yaparken, Marvel'in notlarının büyük çoğunluğu karakterin derinleşmesi, hikayenin güçlendirilmesi ve "daha derinlikli" yapıp yapamayacağımız üzerineydi. Marvel'in sadece eğlence parkı gezintisi yapmaya çalıştığını düşünen herkes haksız ve alaycıdır." dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top