Hesabım
    Ayvalık Film Festivali'nde 2. Günü Geride Bıraktık

    Festival tüm hızıyla devam ediyor..

    Bu yıl 2. kez düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nde 2. günü geride bıraktık. Cuma akşamı Pedro Almadovar imzalı Pain and Glory (Acı ve Zafer) ile açılışını yapan ve olumsuz hava koşullarına rağmen fırtına gibi gibi bir giriş yapan festivalde; bugün ilk olarak Can Evrenol'un distopik masalı; Peri Ağzı Olmayan Kız filmi yer aldı ve hemen ardından yönetmen ile birlikte filmin genç ve çocuk oyuncuları izleyicilerin sorularını yanıtladı.

    Yeni Sinefiller: Yeni Mecralar, Yeni Seyirciler başlıklı bölümün ilk paneli “Nasıl Seyrediyorlar?” akademisyen Umut Tümay Arslan, Pay TV dış alım sorumlusu ve yönetmen Uğur Bayazıt, ressam Antonio Cosentino ve gazeteci Elçin Yahşi'nin katılımıyla gerçekleşti ve teknolojiyle gelen yeni film izleme biçimlerinin sinefilleri nasıl etkilediği konuşuldu. Panelin ardından aynı bölümde yer alan Renkli-Türkçe isimli filmin gösterimi yönetmen Ahmet Çadırcı ve oyuncu Osman Cavcı'nın katılımıyla gerçekleşti.

    Gündüz seanslarında izlenen Emin Alper imzalı Kız Kardeşler, o kadar yoğun bir ilgiye maruz kaldı ki, filme önümüzdeki günler için ek seans koyuldu. Ayvalık Film Festivali'nin akşam programında ise Oray ve her festivalden övgü ile dönen And Then We Danced vardı. Yönetmen Levan Akin ve başrol oyuncusu Levan Gelbakhiani'nin katılımıyla gerçekleşen gösterim sonrası, film dakikalarca alkışlandı ve yönetmen ile oyuncu, seyircilerin sorularını yanıtladılar.

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top