Hesabım
    Shenema Kısa Film Platformu, Kısa Filme Yeni Bir Soluk Getirecek!

    Shenema Kısa Film Platformu başvuruları başladı.

    Festival İstanbul Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Shenema Kısa Film Platformu için başvuruların başladığı resmi olarak duyuruldu. Platformun her yıl olduğu gibi bu yıl da konusu 'Kadın' olurken, teması ise 'Önyargılar' olarak belirlendi.

    Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Shenema Kısa Film Platformu, kısa filmcilerden başvurularını almaya başladı. Platformun içerisinde üç ayrı başvuru kategorisi yer alacak. Bu kategorilerden biri, kısa film yapım olanaklarını artırmak, kısa film yapımını bir endüstri haline getirmek gibi amaçları olan Kısa Film Pitching Platformu olacak. İkinci kategoride, iki dakikalık videolarla katılımcıların filmlerini çekmelerinin ardından 48 saat içerisinde sisteme yükleyerek başvuru yapacağı 2 Dakikada Çek Getir Yarışma Platformu bulunuyor. Sonuncu platform kategorisinde ise Kadın Konulu Doktora Tezi Araştırma Bursu Başvuru Platformu bulunuyor. Bu platform kategorisinde Shenema Kısa Film Yönetmeliği'ne uygun başvuru yapan katılımcılara destek için burs sağlanacak.

    Shenema Kısa Film Platformu'nun başvuruları 7 Ekim tarihinde başladı ve 21 Aralık tarihine kadar başvurular devam edecek. Platformda ayrıca başka etkinlikler de yer alıyor. Kısa Film Proje Eğitimi kapsamında Sinema’da Kadın Araştırmaları Paneli ile "Sinemada Kadın" paneli, Galatasaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilecek. Ayrıca Kısa Film Yönetmenleri Derneği'nin moderasyonuyla "Hikayeni Anlat" ve “Yuvarlağın Köşeleri” Bire Bir Görüşmeler bölümleri platform kapsamında düzenlenecek.

    Shenema Kısa Film Platformu 5 - 6 Mart tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top