Hesabım
    Pennywise, Aslında Bir Böcürt mü?

    Pennywise'ın Harry Potter evrenine ait olduğunu kanıtlayabiliriz!

    It: Chapter 1 ve It: Chapter 2 filmlerini izleyenleri buraya alalım. Stephen King'in romanından uyarlanan korku filminin meşhur korkunç karakteri Pennywise ile ilgili söyleyeceklerimiz var. Başka bir gezegenden gibi görünen Pennywise, sinema dünyasının en ünlü film serisi Harry Potter filmlerinin bir detayıyla oldukça benzerlikler taşıyor. Pekiyi nedir bu detay?

    Öncelikle biliyoruz ki, Stephen King'in romanı J.K. Rowling'in Harry Potter serisini yazmasından daha önce yayınlandı. Ancak biraz hayal gücü ile evrenleri birleştiriyoruz! Şimdi, Harry Potter and The Prisoner of Azkaban'a gidelim. Profesör Remus Lupin'in Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi muhtemelen en sevdiğiniz derslerden biridir. Aynı zamanda en korkunç olanlardan biri. Derslerden birinde Lupin, sınıfa öğrencilerinin korkularını yenmeleri için büyülü bir varlık getirir. Bu varlık özellikle ruh emicilere karşı kullanılan Patronus büyüsünü üzerinde deneme yapabilmek için sınıfa getirilir. Orijinal adı Boggart olan Böcürt, karşısına çıkan kişinin en büyük korkusunun şeklini alıyordur. Ders de, böcürtleri komik bir varlığa çevirerek öğrencilerin korkularını yenmeleri üzerine olacaktır. Ron'un en büyük korkusu -Chamber of The Secrets'dan hatırlayacağınız üzere- örümceklerken, Harry'ninki ruh emiciler, Lupin'in ise dolunaydır.

    Pekiyi bunu Pennywise'a nasıl bağlayacağız? Pennywise'ın ilk filmde çocukların karşısına nasıl çıktığını hatırlayalım. Onları zihinsel olarak yıkmak ve yalnız bırakmak için en büyük korkularını gösteriyordu. Hepsine birbirinden farklı ve kişisel korkularını sunuyor, onlarla çocukları birbirinden ayırıp kaçırıyordu.

    J.K. Rowling, bir böcürtü şu şekilde tarif ediyor: "Böcürt, henüz herhangi bir şekle bürünmeden karanlıkta oturuyor. Kapının diğer tarafında bulunan kişinin neyden korktuğunu henüz bilmiyor. Bir böcürtün yalnızken neye benzediğini kimse bilmiyor. Ama onu dışarı çıkardığımda anında her birimizin en büyük korkuları neyse, ona dönüşür." Stephen King'in romanlarından uyarlanan It filmlerinde Pennywise'ın asıl formu hakkında bir bilgi yok. Bir palyaço olarak karşımıza çıkıyor, ancak palyaçonun içinde farklı bir yaratığın gizli olduğu biliniyor.

    Şimdi hep birlikte böcürt ve Pennywise'ın benzerliklerine madde madde göz atalım.

    Özet
    • 1- Karanlık
    • 2- Korkunun Şekli
    • 3- Ölümsüzlük
    • 4- Yenilmelerinin Yolu
    • 5- Özel Yetenekleri
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top