Hesabım
    "Training Day"in Geçmişini Anlatan Film Çekilecek!

    Ethan Hawke ve Denzel Washington'lı Training Day'in geçmişine gideceğiz!

    Yıldız oyuncular Denzel Washington ve Ethan Hawke'ın başrolünde yer aldığı "Training Day"in geçmişine gidilecek bir prequel filmin çekileceği resmi olarak duyuruldu. Warner Bros bünyesinde geliştirilecek olan projenin senaristi belli oldu, diğer ayrıntıların ise aktarılması bekleniyor.

    2001 yapımı polisiye aksiyon filmi Training Day'in 10 yıl öncesini konu edinecek olan bir film çekilecek Prequel film, Training Day'de Denzel Washington'ın canlandırdığı ana karakter Alonzo Harris'in gençliğini konu edinecek ve 1991 yılına gidecek. O dönemde Los Angeles Ayaklanmaları adı verilen olayların patlak verdiği biliniyor. Siyahi bir Amerikan vatandaşı olan Rodney King'i suçsuz yere tutuklayıp darp eden dört polis önce tutuklanmış, ardından mahkeme tarafından suçsuz bulunarak salınmıştı. King'in darp edildiğini kanıtlayan kayıtların televizyonlarda gösterilmiş olmasına rağmen bu kararın verilmesi, halktan büyük bir tepkinin gelmesine neden olmuştu. 6 gün süren ayaklanmaların ardından, devletin ve ordunun işin içine dahil olmasıyla olaylar sona ermişti. Ayaklanma sırasında 63 cinayet işlenmiş, 2000'in üzerinde insan yaralanmış, kundaklama yapılmış, yağma ve saldırılar gerçekleştirilmişti. Tüm bunlar yaklaşık olarak 1 milyar dolar zarara neden oldu. Alonzo Harris karakterini de bu olaylar sırasında görev alan polis olarak göreceğiz gibi görünüyor. Filmin senaryosunu Nick Yarborough kaleme alacak.

    Başrolünde Ethan Hawke ve Denzel Washington'ın yer aldığı Training Day, Washington'a En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar ödülü getirmişti. Hawke ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu olarak Akademi'den adaylık almıştı. Orijinal filmin yönetmen koltuğunda Antoine Fuqua oturuyordu. Konusu ise şöyleydi: Jake Hoyt isimli acemi polis ilk görevi için Los Angeles polis merkezine atanır ve buradaki en büyük hayali ünlü dedektif Alonzo Harris'in profesyonellerden oluşan ekibine katılmaktır. Ancak bu ekibin bir parçası olmak haliyle kolay değildir. Hoyt bir deneme görevine tabi tutulur, eğer 24 saat boyunca ekipte verilen görevleri başarıyla tamamlarsa kabul edilecektir. Bu bol aksiyonlu ve tehlikeli gün boyunca Hoyt'un gözlemlediği şeyler ve başına gelenler bu ekibi ve Alonzo Harris'i tekrar gözden geçirmesine neden olacaktır.

    Ayrıca CBS ekranlarında Bill Paxton'ın başrolünde yer aldığı Training Day ile aynı adı taşıyan bir dizi de gösterilmişti. Yeni filmin ne zaman hayata geçirileceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top