Hesabım
    Kaan Müjdeci'nin "Iguana Tokyo" Filminden İki Yeni Teaser!

    Kaan Müjdeci'nin yeni filminden ilk detaylar geldi!

    Uluslararası bir film olarak tasarlanan Kaan Müjdeci'nin ikinci uzun metraj filmi "Iguana Tokyo"dan iki yeni teaser geldi. Tokyo'da geçen ve Almanyafilmden paylaşılan teaserlar, sinemaseverler için heyecan uyandırdı!

    İlk filmi “Sivas” ile birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan yönetmen Kaan Müjdeci, ikinci uzun metraj filmi Iguana Tokyo için ilginç bir konu ve uluslararası oyuncu seçiminde bulundu. 1974’ten bu yana bakanlığın UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan, Japonya’nın en önemli film destek fonu Bunka-cho film fonundan destek almaya hak kazanan "Iguana Tokyo" daha önce 10. Köprüde Buluşmalar - 34. İstanbul Film Festivali ve Cinelink 2015 21. Saraybosna Film Festivali’nde Ortak Yapım Platformları’na seçilmiş, 69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye - Cannes L’Atelier’e seçilen toplam 15 proje arasında yer almayı başarmıştı.

    Tokyo ve İstanbul'da çekimleri yapılan Iguana Tokyo'nun konusu ise şöyle: Filmi anne, baba ve kızdan oluşan bir ailenin yaşadıklarına yoğunlaşıyor. Aile, bir sanal gerçeklik oyunu olan M²’ye bağlanıp oynamaya başlar ve bunun üzerine tehlikeli bir gerginlik oluşur. Bu gerginliği ise yalnızca ailenin evcil hayvanı olan iguana fark eder. Tüm yaşananlar da iguananın bakış açısıyla anlatılır. 

    Kaan Müjdeci, yeni filmini “Iguana Tokyo Prologue” adını verdiği bir sanat eserine dönüştürerek Tokyo Arts ve Space Hongo’daki “Compiling Behaviors, Digesting Actions” isimli sergide sanatseverlerle buluşmasını sağlamıştı. Iguana Tokyo filminin oyuncu kadrosuna başrolde Saadet Işıl AksoyErtan Saban ve Deniz Ülkü olmak üzere Akira Mori eşlik ediyor. Filmin kurgusunda “Sarayın Gözdesi” filmiyle “En İyi Film Kurgusu Oscar”ı ödülüne aday gösterilen Yorgos Mavropsaridis'ın imzası bulunurken, görüntü yönetmenliğini “Altın Ayı” ödülü sahibi “Beden ve Ruh” filminin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş olan Máté Herbai üstleniyor.

    Hem Japonca hem de Türkçe'nin kullanıldığı Iguana Tokyo'nun izleyicileriyle ne zaman buluşacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top