Hesabım
    Anya Taylor Joy'lu "Emma"dan İlk Fragman Geldi!

    Jane Austen roman uyarlaması Emma'nın fragmanı yayında!

    Son zamanların yıldızı parlayan oyuncusu Anya Taylor Joy'un başrolünde yer aldığı "Emma"dan fragman paylaşıldı. Jane Austen'in ünlü eserinden beyaz perdeye aktarılan Emma'nın fragmanında, aşka dair yüzleri güldüren sürprizlerle dolu bir hikayeye tanıklık ediyoruz.

    Daha önce birçok müzik klibine imzasını atan ve ilk uzun metraj filmini çeken Autumn de Wilde'ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Jane Austen'in eserinden uyarlanan Emma'nın konusu ise şöyle: Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti aldıktaki Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır. Jane Austen'in 1815 yılında okuyucuyla ilk kez buluşan kitabı Emma, bir çöpçatan hikayesi olarak biliniyor. Ancak terzinin kendi söküğünü dikemediği gibi Emma Woodhouse'un da aşk hayatı son derece karmaşık bir hal alıyor.

    Komedi ve dram türündeki Emma'yı Austen'in romanından uyarlayarak senaryolaştıran isim Eleanor Catton oluyor. Catton, Emma'nın yanı sıra The Luminaries isimli bir dizinin hazırlıklarını sürdürüyor. Filmin oyuncu kadrosunda Split, Glass, The Witch, Peaky Blinders gibi yapımların yıldızı parlayan oyuncusu Anya Taylor Joy'un yanı sıra Game of Thrones'ta Yara Greyjoy olarak akıllara kazınan Gemma Whelan; God's Own Country, Cinderella, Florence Foster Jenkins, The Crown, Les Miserables gibi yapımların başarılı ismi Josh O'Connor; About Time, Karayip Korsanları serisi, Love Actually gibi yapımların usta oyuncusu Bill Nighy; Suspiria'nın ilgileri üzerine çeken oyuncusu Mia Goth gibi isimler yer alıyor.

    Emma romanı daha önce de beyaz perdeye ve televizyon ekranlarına uyarlanmıştı. 1996 yılında yapılan uyarlamada başrol olarak Gwyneth Paltrow'u izlemiştik. Ayrıca 1995 yılında gösterime giren gençlik komedisi Clueless'ın da Emma'dan ilham alınarak filme aktarıldığı bilinenler arasında yer alıyor.

    Emma, 24 Nisan 2020 tarihinde ülkemizdeki izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top