Hesabım
    Netflix ve Amazon, Neden İzlenme Rakamlarını Açıklamıyor?

    Box Office'te neden dijital platformların filmleri bulunmuyor?

    Netflix, Amazon, Disney+ ve Apple TV+, birbirleriyle rekabet içerisinde bulunan ve dünyanın gündemini sinemalardan çok daha fazla değiştirme kapasitesi olarak dört dijital platform olarak yayın hayatını sürdürüyor. Ancak bu platformlardan nadiren gelen açıklamalar dışında yayınlanan filmlerden kazanılan hasılatlar asla açıklanmıyor. IndieWire'ın haberine göre bunun nedenleri bulunuyor.

    Her hafta Pazar günü vizyondaki filmlerin yurt dışı gişe hasılatları Box Office tarafından resmi olarak paylaşılıyor. Ancak bunun için film şirketleri tarafından hafta sonu verilerinin Box Office'e gönderilmesi gerekiyor. Netflix ve Amazon gibi dijital streaming platformlarının ise herhangi bir veri alışverişinde bulunmadığı biliniyor. Böylece platformların gerçekten rekabet içerisinde olup olmadıkları asla belli olmuyor. Şimdilerde The Irishman ve Marriage Story, Netflix'te gösterime girmesinden önce yurt dışındaki önemli sinemalarda izleyicileriyle buluşuyor. Ancak bu filmlerin de gişe hasılatları Box Office ile paylaşılmıyor. Aynı zamanda The Report da Amazon'da gösterime sunulmasından önce sinemalardaki izleyicileriyle buluşuyor. Ancak iki şirket de hasılat rakamlarını paylaşmayı reddediyor. IndieWire'ın haberine göre, bu bilgileri paylaşmaları mümkün. Ancak rekabet içerisinde olduklarınıve bu rekabette kimin galip geldiğini göstermek istemedikleri için bilgi paylaşmayı reddediyorlar. Çünkü bu verileri paylaşmak, onlar için savunmasızlık anlamına geliyor.

    Hem Netflix, hem de Amazon'un reklamlar sayesinde tüm filmlerini pazarladıkları biliniyor. Bu hemen hemen her film için geçerli. Ancak yalnızca sinemalarda gösterime giren filmler, kazançlarını paylaştıkları zaman - eğer bu rakamlar düşükse- izleyicilerin filme gitmek istememelerine neden olabiliyor. Bu da bir savunmasızlık getiriyor. Örnek verilirse, Marvel ve DC filmlerinin rekabet içerisinde olduğu biliniyor. Ancak DC filmlerinin, Marvel filmlerine göre daha düşük gişe hasılatı elde etmesi, filmlerin pazarlanması açısından zarara neden oluyor.

    Söz konusu olan The Irishman, 27 Kasım'da Netflix'teki izleyicileriyle buluşacakken, Adam Driver başrollü The Report, 29 Kasım tarihinde Amazon'daki yerini alacak. İki filmin de Akademi'ye sunulması için sinemalarda gösterildiği biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top