Hesabım
    Netflix New York'ta Sinema Kiraladı!

    Netflix, gösterimlerini sinemalarda da yapacak!

    Dijital içerik platformları ile sinemaların çatışması devam edersek, Netflix'in New York'ta bir sinemayı kiraladığı ortaya çıktı. Şehrin en önemli sinemalarından biri olan Paris Theatre'ı 10 yıllığına kiralayan Netflix'in bu adımının, gelecek planlarının ilk aşaması olduğu düşünülüyor.

    Orijinal filmlerini tüm dünyada aynı anda online olarak izleyicilerine sunan dijital platform Netflix, bu kez beklenmedik bir hareket yaparak sinema kiraladı. Geçtiğimiz yıl Roma filminin, bu yıl ise The Irishman ve Marriage Story filmlerinin Akademi'ye başvuru koşullarını sağlamak için sınırlı sayıda sinemada gösterilmesi, tartışma konusu haline gelmişti. Özellikle geçen yılın Akademi Ödülleri'nde Roma'nın bir sinema filmi olmayıp televizyon filmi olduğunun iddia edilmesi, gündem yaratmıştı. Şimdi ise Netflix, önemli filmlerinin gösterimlerinin yapılabilmesini sağlamak için Manhattan'ın son tek perdelik sinema salonu olan Paris Theatre'ı 10 yıllığına kiraladı. Bu sinema, daha önce City Cinemas tarafından kiralanıyordu. Ancak süresi geçtiğimiz Ağustos ayında dolmuş, sinema kapatılmıştı.

    Netflix özellikle Noah Baumbach imzalı, Scarlett Johansson ve Adam Driver başrollü Marriage Story'nin gösterimlerini yapabilmek için sinemayı kiraladı. Bu konudaki en büyük tartışma ise, Netflix'in sinema salonlarıyla ilgili attığı adımın Hollywood için ne anlam ifade ettiği oldu. Diğer yandan Netflix'in Los Angeles'ta bulunan The Egyptian Theatre'ı da satın alacağıyla ilgili dedikodular dolanıyor. Bir yandan 70 yıllık geçmişi olan Paris Theatre'ın kapanmaktan kurtulması sevindirici bir haber olurken, diğer yandan Netflix'in piyasayı ele geçiriyor olması panik yaratmış gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top