Hesabım
    Grinç'in Aralık'ta Netflix'ten Kaldırılmasıyla Noel İptal mi Oldu?

    İngiltere'nin Netflix'inde The Grinch'in kaldırılması olay yarattı.

    Jim Carrey'nin başrolünde yer aldığı The Grinch, yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Netflix'te birkaç aydır yayında olan ve tam anlamıyla bir Noel filmi olan Grinç, Noel dönemine girildiği sırada dijital platformdan kaldırıldı. Bunun üzerine film, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

    2000 yılında izleyicileriyle buluşan The Grinch uyarlaması, 1 Aralık'tan itibaren sosyal medyanın gündeminde bulunuyor. Temmuz ayından itibaren İngiltere'deki Netflix seçkisinde izleyicileriyle buluşan The Grinch, Noel dönemi gelir gelmez yayından kaldırıldı. Bu durum da sosyal medyada büyük bir yankıya neden oldu. Dr. Seuss’un How The Grinch Stole Christmas isimli çocuk kitabından uyarlanan The Grinch'te ana karakter, durmadan mutsuz olarak gezen ve mutlu olan insanlara katlanamayan yeşil bir yaratık olarak karşımıza çıkıyordu. Ona göre yılın en fazla mutluluğunu barından dönemi ise Noel oluyordu. Bu durumda Grinch'in görevi, Noel'i yok etmekti. Sosyal medyada çıkan tartışmada da Netflix'in filmi gösterimden kaldırmasıyla Noel'in Grinch tarafından çalınmasına ve böylece Noel'in iptal edilmesine gönderme yapılıyor.

    Netflix'in bazı filmleri dönemlik kiralama yöntemini seçtiği bilinenler arasında yer alıyor. Anlaşma süresi bittiğinde ise filmler kaldırılmak zorunda kalınıyor. Ancak The Grinch'in yayın tarihinin Temmuz olup yayından kaldırılma tarihinin Aralık olması, akıllarda karmaşaya neden oluyor. Jim Carrey'nin başrolünde yer aldığı 2000 yapımı The Grinch'in yanı sıra, Dr. Seuss'un kitabı geçtiğimiz yıl bir kez daha uyarlandı. Bu kez animasyon olarak karşımıza çıkan Grinç, 2000 yapımı versiyon kadar sevilemedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top