Hesabım
    "Little Women" İçin Erkekleri Sinemaya Çekememe Kaygısı Baş Gösterdi

    Little Women ile ilgili yeni kaygılar oluşmaya başladı.

    Greta Gerwig'in Akademi Ödülleri'nde adaylık alması beklenen uyarlama filmi Little Women ile ilgili yeni bir durum ortaya çıktı. Vanity Fair'in geçtiğimiz hafta iddia ettiğine göre, oylamaya katılması gereken erkek Akademi üyeleri, Little Women gösterimlerini atlamaya başladı. Böylece erkek izleyicilerin Little Women'ı izlemek için sinemalara gidip gitmeyeceği konusu akıllarda soru işaretleri yaratmaya başladı. Aynı konu, 1994 yılında hayata geçirilen Little Women uyarlaması için de düşünülüyordu.

    Sony'nin bünyesinde geliştirilen Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothee Chalamet, Emma Watson, Meryl StreepLaura Dern gibi isimlerin kadrosunda bulunduğu "Little Women" uyarlaması hakkında çeşitli kaygılar yaşanmaya başlandı. 1994 yapımı Little Women'ın yönetmeni Gillian Armstrong yakın zamanda Vulture'a verdiği röportajda, bazı erkeklerin Little Women'ı görmek yerine kendi gözlerine iğne sokmayı tercih ettiklerini ifade etti. Yalnızca kadın izleyicilerin hedefte olması, stüdyoyu rahatsız etmişti. Ayrıca yeni Little Women'ın yapımcısı Amy Pascal da Akademi üyelerinin bu davranışının tamamen bilinçsiz bir önyargıdan ibaret olduğunu açıklamıştı.

    Louisa May Alcott’un klasikleşmiş romanından uyarlanan Little Women, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

    Son olarak Lady Bird ile beğeni toplayan Greta Gerwig, yeni uzun metraj filmine yıldız bir kadro yerleştirdi. Little Women'in oyuncu kadrosunda BrooklynLady BirdAtonement gibi yapımlardan tanıdığımız yıldızı parlayan oyuncu Saoirse Ronan; Call Me By Your Name ve The King ile büyük bir başarı yakalayan Timothee Chalamet; Lady MacbethOutlaw KingFighting With My Family, The Little Drummer Girl gibi yapımların yıldız oyuncusu Florence Pugh; Harry Potter filmlerinin yıldızı Emma Watson; usta oyuncular Laura Dern, Meryl Streep gibi isimler bulunuyor.

    Little Women 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ülkemizdeki izleyicileriyle buluşacak. Akademi Ödülleri oylamaları 2 Ocak'ta başlayıp 7 Ocak'ta sonlanacak. Yani, bu tarihlere kadar Little Women'ın Akademi'nin erkek üyeleri tarafından da izlenmesi gerekecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top