Hesabım
    "Klaus"un Hikayesi Batman'den İlham Alındı!

    Yönetmen Sergio Pablos, Klaus'un hikayesinden bahsetti.

    Animasyon türündeki Klaus filmi Netflix'teki izleyicileriyle buluşmaya Kasım ayı içerisinde başlamıştı. Soğuk kış aylarında ve uzun süredir sabırsızlıkla beklenip sonunda kavuşulan Noel döneminde içleri ısıtan hikayesiyle Klaus, yediden yetmişe izleyicilerinin beğenisini topladı. Şimdi ise yönetmen Sergio Pablos, filmin ilham kaynağı hakkında konuştu. Söylediklerine göre hikaye, Batman Begins'ten ilham alınarak kaleme alındı.

    Despicable Me ve Smallfoot filmlerinden tanıdığımız Sergio Pablo ve Carlos Martinez Lopez'in ortak olarak yönetmenliğini üstlendiği Klaus ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı. Tüm dünyada Netflix üzerinden Kasım ayı içerisinde izleyicileriyle buluşan Klaus'un Batman'den ilham alınarak yazıldığı ortaya çıktı. Sergio Pablos, Digital Spy'a konuştu ve şu sözleri sarf etti: "2010'lu yıllarda ortaya çıkan orijinal hikayeler ile ilgileniyordum. Batman Begins, etkileyerek gözlerimi açtı. Var olan bir karakteri alıp üzerinde pratik yapma ve modern hissettiren bir orijinal hikayeyle gelme fikri hikaye anlatıcılığı için harika bir fikir gibi geldi. Ödünç alabileceğim kurgu ya da tarihi karakterlere bakınıyordum. Bu fikrin bizi Santa Claus'a getireceğini hiç düşünmemiştim, ama buradayız. Çarpıtılan bazı olaylar vardı ve biz olabildiğince orijinal hikayede kalmak istiyorduk. Sihir detaylarını bilinçli olarak mümkün olduğunca aza indirgedik. Böylece karakterler hikayeyi inandırıcı bir şekilde yönlendirebileceklerdi."

    Klaus, genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. Smeerensburg'un yeni postacısı olan Jesper, oyuncaklarla dolu bir yerde tek başına yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Oyuncak imalatçısı olan Klaus ile anlaşma yapmak isteyen Jesper, Klaus'tan eski oyuncaklarını bedava dağıtılmak üzere bağışlamasını ister. Teklifi kabul eden Klaus, oyuncakların dağıtılması için Jesper ile birlikte gitmeye karar verir. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan Jesper ile Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg'u değiştirmeye başlar. Ancak onların kasabaya neşe getirmesinden rahatsız olan bir takım insanlar vardır.

    Klaus, ülkemizde de Netflix üzerinden izlenebiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top