Hesabım
    Joker Senaryosu Online Olarak Yayınlandı!

    Joker hakkında yeni detaylar...

    Todd Phillips'in yönetmen koltuğuna oturduğu çizgi roman uyarlaması Joker hakkında yeni detaylar paylaşıldı. Filmin senaryosu, herkesin okuyabileceği şekilde online olarak paylaşıldı. Warner Bros bünyesindeki Joker'in senaryosunu Todd Phillips ile Scott Silver ortak olarak kaleme almıştı.

    1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde eden Joker'ın senaryosu online olarak paylaşıldı. Oscar Ödülleri'ne damgasını vuracağı düşünülen Joker, vizyona girmeden önce bile büyük olay yaratmıştı. Başka Amerikan Ordusu olmak üzere devletin birçok mertebesi, sinemaseverleri uyarmış ve kendilerini Joker sananlara karşı dikkatli olmalarını istemişti. Nedeni ise, The Dark Knight Rises filminin gösterimleri sırasında yapılan silahlı saldırıydı. Joker'ın senaryosunun tamamının yayınlanma nedeni, Todd Phillips'in Oscar kampanyasında bir adım öne gitmek istemesi olarak biliniyor.

    Deadline'a konuşan Phillips şu sözleri sarf etti: "Bazı şeyleri cevapsız bırakmak üzere yola çıktık. Bu en başından beri belli bir amaçtı. Bence birçok farklı şey insanlarla bağ kurulmasına neden oldu ve fark ettiğim şeylerden biri de Arthur'un defterine yazdığı fikirdi: 'Akıl hastalığının en kötü tarafı, insanların sizin akıl hastası değilmişsiniz gibi davranmanızı beklemeleri.' Bu cümle birçok akıl hastalığıyla mücadele eden insanda yankı buldu ve filmde ya da Arthur'da ya da Arthur'un deneyimlerinde biraz kendilerini görmelerine neden oldu. Birçok insanın bana maille ya da sosyal medyadan 'Bu replik tam olarak hissedilenle aynı' yazdığını görüyorum. Eğer kırık bir bacağınız varsa insanlar size kapıyı açacaktır ve sizin belirgin bir hastalığınız vardır. Ama eğer gizli özelliklere sahip bir akıl hastalığınız varsa insanlar sizin bu hastalığa sahip olduğunuzu bilse bile sizden akıl hastası değilmişsiniz gibi davranmanızı beklerler. Üzerinizde bu hastalığı görmezler ve çoğunlukla sizi hiç görmezler."

    Diğer yandan Joker senaryosunu inceleme fırsatı yakalayanlar bir detayı fark etti. Filmin final sahnesine yaklaşıldığında Bruce Wayne'in ailesinin öldürülme anına tanıklık ediyorduk. Joker'ın başlattığı isyan, alt tabaka halkı ayaklandırmış ve zenginlere politik bir şekilde karşı gelmelerine neden olmuştu. Bu sırada Thomas ve Martha Wayne de öldürülmüştü. Ancak senaryoda da bu kişinin kim olduğunun yazmadığı görülüyor. Çizgi romanlarda Joe Chill adı ilgileri çekse de senaryoda bu isim yer almıyor. Ayrıca filmlerde yer alan Jack Napier beklentisi de bulunuyordu. Bu beklenti de boşa çıkmış oldu. Senaryoyu buradan okuyabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top