Hesabım
    Aurora Kurbanlarının Aileleri Hala "Joker"ı Zararlı Buluyor

    Joker tartışmaları sona ermedi.

    Yıla damgasını vuran Joaquin Phoenix başrollü çizgi roman uyarlaması Joker ile ilgili şiddet tartışmaları henüz sona ermedi. The Dark Knight Rises filminin gösterimleri sırasında yaşanan katliamdaki kurbanların aileleri bir kez daha yönetmen Todd Phillips'e kendilerini açıklamak zorunda kaldı.

    2012 yılında Dark Knight Rises filminin gösterime girmesinin ardından Colorado, Aurora'da silahlı bir toplu katliam yaşanmıştı. Bir süre önce, bu katliama kurban giden kişilerin aileleri Joker filmi ile ilgili olan şüphelerini dile getirmişlerdi. Öncelikle Warner Bros'a mektup yazan ailelerin ardından Amerikan ordusu halkı olası bir saldırı için uyarmıştı. Joker vizyona gireli birkaç ay olmasına rağmen Aurora kurbanlarının aileleri, tartışmaları devam ettiriyor. Ailelerden Sandy ve Lonnie Phillips (Yönetmen Todd Phillips ile bağlantıları olmadığı belirtiliyor), yönetmene geçtiğimiz gün bir mektup ulaştırdı ve mektupta şu sözlerin yer aldığı biliniyor: "Joker'a karşı bir öfkemiz yok. Çünkü öfkelenecek şeyler arasında sıradan hale geldi. Öfkeliyiz, çünkü böyle bir katliam karşısında Warner Bros, bir yandan kanun adamlarını ve silah alınmasını kolaylaştıran, şiddet yanlısı davranışları onaylayan adayları desteklerken diğer yandan silahlı şiddet içeren filmlerden kar elde etmeye devam ediyor. Sizin, bizim endişelerimiz karşısında kibirli ve küçümseyen davranışlarınıza öfkeliyiz. Warner Bros'un silahlı saldırıdan kurtulanlarla görüşmeyi reddetmesine öfkeliyiz..."

    Her ne kadar Joker filmi dünya çapında büyük beğeni toplamış olsa da, Warner Bros ve Todd Phillips'in politik açıdan katliam kurbanlarına yaklaşımları onaylanmıyor. Diğer yandan filme ödüller gelmeye devam ediyor. 77. Golden Globe Ödülleri'nde Joaquin Phoenix En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştu. Ayrıca BAFTA Ödülleri'ne de Joker filmi aday gösterildi. Akademi Ödülleri'nden de filme adaylık verilmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top