Hesabım
    Steve McQueen, BAFTA Ödüllerini Eleştirdi!

    Steve McQueen, BAFTA'yı yetersiz buluyor.

    Nadav Kander/USA Network

    BAFTA Ödülleri'ne aday olarak gösterilen filmler ve isimler geçtiğimiz hafta içerisinde resmi olarak açıklanmıştı. Öncelikle Golden Globe, ardından da BAFTA aday gösterdiği filmlerde çeşitlilik olmaması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Şimdi ise 12 Years A Slave filminin başarılı yönetmeni Steve McQueen, konuyla ilgili açıklama yaptı ve BAFTA'yı eleştirdi.

    İngiltere'nin Akademi Ödülleri olarak bilinen BAFTA Ödülleri adayları açıklandığından beri bir tartışma sürdürülüyor. Bu yılki ödüllerde genel olarak tek tip Hollywood filmlerine yer verildiği görülüyor. Üstelik bu filmlerin bir kısmının adaylığı hak etmediği konusunda eleştiriler geliyor. 73. BAFTA Ödülleri'nin En İyi Film kategorisinde 1917, Joker, The IrishmanOnce Upon A Time In Hollywood ve Parasite bulunuyor. Bu yılın ilgi çekici filmlerinden Just Mercy, Harriet, The Last Black Man In San Francisco, Dolemite Is My Name, Waves gibi filmlerin es geçildiği gözlere çarpıyor. Ayrıca En İyi İngiliz Filmi kategorisinde de 1917, Bait, For Sama, Rocketman, Sorry We Missed YouThe Two Popes bulunuyor.

    Bu konuda Hunger, 12 Years A Slave, Widows, Shame gibi önemli filmlerde imzası bulunan Steve McQueen açıklama yaparak BAFTA'yı eleştirdi. Yönetmen şu sözleri sarf etti: "Bir süre sonra bu konudan bıkıyorsunuz. Çünkü eğer BAFTA İngiltere'nin yeteneklerini desteklemiyorsa, eğer sektörde gelişme katedenleri desteklemiyorsanız, o zaman neden orada olduğunuzu bilmiyorum. Eğer bu filmler eleştirel övgü alıyor ve hiç tanınmıyorlarsa bu durum saçmalıktır." McQueen, 12 Years A Slave ile Akademi ve BAFTA'dan ödüle layık görülmüştü. Ayrıca yönetmen, bugüne kadar önemli ödüllerden sayısız adaylık aldı.

    Tüm bu eleştirilerin ardından 73. BAFTA Ödülleri,  2 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan bir törenle sahiplerine teslim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top