Hesabım
    Hitchcock'un Renkli Filmleri, 39. İstanbul Film Festivali'nde!

    39. İstanbul Film Festivali, Hitchcock seçkisiyle bu yıl izleyici karşısında!

    Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin ilk detayları belli olmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda, Sinema Onur ve Emek Ödülleri'nin kimlere verileceği açıklanmıştı. Şimdi ise "Hitchcock Renkli" adı altında, efsanevi yönetmen Alfred Hitchcock'un çektiği renkli filmlerden oluşan bir seçkinin izleyicilerle buluşacağı duyuruldu.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl da kapılarını sinemaseverlere açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. 39. İstanbul Film Festivali, ölümünün 40. yıldönümünde tüm renkli Alfred Hitchcock filmlerini festivale getiriyor. Böylece yeni nesil izleyiciler de eşsiz bir deneyime sahip olacak gibi görünüyor. Seçki, özel retrospektif bölümü altında sunulacak. "Hitchcock Renkli", “cinayeti ait olduğu yer olan eve geri döndüren” ve korku - gerilim sinemasının en özel yönetmenlerinden biri olan Alfred Hitchcock ile genç sinemaseverleri buluşturmuş olacak. Bu seçki altında 15 uzun metraj film gösterilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi uluslararası ve ulusal yarışmalar, tematik bölümler, söyleşi ve etkinliklerin yer alacağı festivalin bir parçası olacak.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde 39. İstanbul Film Festivali'nin Sinema Ödülleri'nin kimlere sunulacağı açıklanmıştı. Sinema Onur Ödülü, hem müzik hem de oyunculuk kariyeriyle Türkiye Sineması ve televizyonlarında kendine önemli bir yer edinen Hümeyra ile sinemamızın ilk kadın yönetmen ve senaristlerinden biri olan Birsen Kaya'ya; Sinema Emek Ödülü ise Türkiye Sineması'nın yurt dışında tanıtılmasına büyük katkı sağlayan ve ülkemizde birçok harika işe imza atan Seher Karabol'a açılış gecesinde takdim edilecek.

    39. İstanbul Film Festivali, bu yıl 10 Nisan - 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top