Hesabım
    Robert Downey Jr. "Tropic Thunder"da Siyahi Olduğu İçin Pişman Değil!

    Robert Downey Jr. yıllar sonra Tropic Thunder ile ilgili açıklama yaptı.

    Şimdilerde başrolünde yer aldığı Dolittle'ı vizyonda gördüğümüz yıldız oyuncu Robert Downey Jr., The Joe Rogan Experience isimli podcast programına katıldı ve yıllar önce rol aldığı Tropic Thunder'daki rolüyle ilgili konuştu. Ben Stiller'ın Hollywood taşlaması diyebileceğimiz Tropic Thunder'da Robert Downey Jr., siyahi bir karakteri canlandırmıştı.

    Marvel Sinematik Evreni'nde uzun yıllar boyunca Iron Man'e hayat veren ve bu sayede kelimenin tam anlamıyla kariyerini kurtaran yıldız oyuncu Robert Downey Jr., katıldığı podcast programında, 2008 yılında rol aldığı Tropic Thunder hakkında konuştu. Oyuncu, filmde Kirk Lazarus isimli karaktere hayat veriyordu. Robert Downey Jr. siyahi olmamasına rağmen canlandırdığı karakter gereği rengi değiştirilmiş ve siyahi hale getirilmişti. Şimdilerde Hollywood trans rollerin cis oyuncular tarafından canlandırılmasına; siyahi karakterlerin beyazlar tarafından canlandırılmasına büyük tepki gösteriyor.

    Her ne kadar bu durum politik doğrucu bir yaklaşım olsa da, Robert Downey Jr. eleştirilerin hedefi olmaktan kendini alamıyor. Oyuncu bu konuda şu sözleri sarf etti: "Annem dehşete düşmüştü. 'Bobby, sana söylüyorum, kötü şeyler hissediyorum.' Ben de 'Evet, ben de anne' diyordum. Ben (Stiller) arayıp bu işi yapacağını söylediği zaman Sean Penn'in bu rolü es geçtiğini biliyordum. Muhtemelen akıllıca bir hareketle... Ben 'Evet bunu yaparım ve bunu Iron Man'den sonra yaparım' diye düşünüyordum. Bunun ardından korkunç bir fikir olduğunu düşünmeye başladım. Sonra 'Bekle dostum, gerçekçi ol, duyguların nerede? Aklımda yaz aylarında bronzlaşmak vardı, böylece filmde bana göre bir şey olduğunu anladım. Sanatçıların kendi ikiyüzlü doğalarından ve fırsatlar için nelere izin verdiklerini örnek aldım. Yalnızca benim düşüncem."

    Tropic Thunder, aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim veren Dale Dyle adlı eğitim kampında kalan ve sonrasında yeniden topluma dönen oyuncuların karşılaştıkları gerçek hayattaki bocalamaları anlatıyor. Oyuncunun başrolünde bulunduğu Dolittle filmi geçtiğimiz hafta vizyondaki yerini aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top