Hesabım
    İlk Türk Kadın Hükümdarı Anlatan "Tomris"ten Fragman!

    Tomiris'ten fragman paylaşıldı.

    Türk tarihinin tozlu sayfalarından çıkıp gelen önemli kahramanlardan biri olan Tomiris'in hikayesi aynı isimli filme konu oluyor. Erkek hükümdarların içerisinde güçlü bir kadın hükümdar olarak ortaya çıkan Tomris, tarihin ilk kadın hükümdarı olarak tanınıyor. Filmden ilk fragman resmi olarak paylaşıldı.

    Akan Satayev'in yönetmenliğini üstlendiği Tomiris filminin konusu ise şöyle: Tomiris, bozkırların efsanevi kraliçesi Tomiris’in hikayesini konu ediyor. Yetenekli bir savaşçı olmak için çabalayan Tomiris, yaşadığı kayıpların ardından İskit - Saka Türkleri'ni kendi otoritesi altında birleştirmek ve imparatorluğu yeniden canlandırmak için zorlu bir mücadeye girişir; Orta Asya'nın hakimi yapar. Tomris, Perslere karşı büyük bir güç gösterisi yapması ve onlara karşı galibiyet kazanmasıyla biliniyor.

    Tomiris, Türkiye'de Siyah Beyaz Film şirketi aracılığıyla izleyicilerle buluşacak. Film, Kazakistan yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Tomiris'in Golden Globe Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi filmlerine aday adayı olduğu da bilinenler arasında yer alıyor.

    Tomiris, ülkemizdeki izleyicileriyle 10 Nisan 2020 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top