Hesabım
    Amazon, Sundance'te Beğeni Toplayan "Uncle Frank"in Haklarını Satın Aldı

    Amazon, film için 12 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı..

    Amazon Studios, 1970'lerde yaşayan gizli bir eşcinselin, Güneyli ve muhafazakar ailesine açılmak zorunda olduğu hikayeyi takip eden ve övgüler alan bir drama olan Uncle Frank filmini satın aldı. Film, geçtiğimiz hafta prömiyerini Sundance'te yaptı ve oldukça beğenildi.

    Görüşmelere yakın kaynaklar, UTA Bağımsız Film Grubu'nun 12 milyon dolar değerindeki anlaşmayı imzaladığını söyledi. Anlaşmada sadece streaming ya da genel gösterim detayı olup olmadığı bilinmiyor. Amazon'un konuyla ilgili bir açıklaması henüz yok. “American Beauty”nin yazarı, “Six Feet Under” ve “True Blood”ın yaratıcısı Alan Ball, filmi yönetti ve senaryoyu yazdı. Avengers filmlerinde Vision olarak karşımıza çıkan ve kapsamlı makyajdan kurtulan Paul Bettany, başrolü oynadı. Bettany hakkında şimdiden ödül sezonu dedikoduları bile başladı.

    Bettany dışında oyuncu kadrosunda Sophia Lillis, Peter Macdissi, Judy Greer, Steve Zahn, Lois Smith, Margo Martindale, ve Stephen Root yer alıyor. Film, herkese yabancılaşan, edebiyat profesörü amcası Frank (Bettany)'in ünlü olduğu New York Üniversitesi'nde eğitimine başlayan Beth (Lillis)'in hikayesine odaklanıyor. Betty, Frank'in eşcinsel olduğunu ve uzun süredir ortağı Wally (Macdissi) ile birlikte yaşadığını keşfeder. Aile büyüklerinden birinin ani ölümü Beth, Wally ve Frank'i eve dönmeye zorlar. 

    Film hakkında, "geniş bir kitleye hitap edecek, sevgi dolu ve incelikli bir film" ifadeleri kullanıldı. Gösterim tarihi henüz belli değil ama ödül sezonu için kullanılırsa, sonbahar aylarında izlememiz muhtemel.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top