Hesabım
    Denis Vileneuve İmzalı "Dune"dan İlk Detaylar!

    Dune logosu resmi olarak paylaşıldı.

    Blade Runner 2049'un başarılı yönetmeni Denis Vileneuve'ün imzasını attığı Dune filminden ilk detaylar gelmeye başladı. Daha önce David Lynch imzalı bir filminin ve BBC'de yayınlanan mini dizisinin izleyicileriyle buluştuğu yeni Dune uyarlamasının logosunda, kitapların esas teması olan çöle yer verildiği görülüyor. Logonun yayınlanmasının ardından yakın bir zamanda fragmanın yayınlanabileceği de tahmin edilenler arasında bulunuyor.

    Frank Herbert'ün romanlarından uyarlanan Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Şimdiye kadar edinen bilgiler arasında, Dune için yeni bir dilin oluşturulduğu bulunuyor. Bunun için de Game of Thrones'un profesyonel ekibinden destek alınmıştı. Kitaplardaki karanlık tona fazlasıyla yaklaşıldığı söylenen Dune'un oyuncu kadrosunda Timothée ChalametOscar IsaacRebecca FergusonStellan SkarsgardJason MomoaZendayaJavier BardemJosh BrolinCharlotte Rampling gibi yıldız isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Blade Runner 2049'un başarılı yönetmeni Denis Villeneuve yer alıyorken, senaryosu Frank Herbert'ın kitaplarından Eric Roth, Villeneuve ve Jon Spaihts tarafından uyarlandı. Dune'un müzikleri ise Hans Zimmer'a emanet edildi. Zimmer, Dune ekibinde yer alabilmek için Christopher Nolan'ın Tenet'ini reddetmişti.

    Dune'un ülkemizdeki izleyicileriyle 18 Aralık 2020 tarihinde buluşması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top