Hesabım
    Disney "Hamilton" Filmini Sansürleyecek mi?

    Disney, Hamilton uyarlamasına el atacak mı?

    Joan Marcus/Shane Marshall Brown

    Lin Manuel Miranda'ya Tony Ödülü kazandıran Broadway müzikali Hamilton'ın beyaz perdeye Disney tarafından uyarlanacak olması endişe yaratmaya başladı. Amerikan tarihi için türler arası geçiş konusunda en iyi örneklerden biri olan Hamilton'a argo bir dilin hakim olduğu biliniyor. Bu durumda Disney'in Hamilton'ı sansürleyip sansürlemeyeceği merak konusu haline geldi.

    Hamilton, Amerikan tarihine ve kurucu isimlere odaklanmakla ilgili tarihi bir hip hop müzikali. Özellikle de baş karakter olan Alexander Hamilton önemli bir yere sahip. Oyun, Broadway'deki en pahalı, en çok satan etkinlik olmaya devam ediyor ve "En İyi Müzikal" dahil olmak üzere 11 Tony Ödülü kazandı. Amerika'daki hip hop kültürünün sokak diline ne kadar hakim olduğunu söylememize gerek bile yoktur. Hamilton da bir müzikal olarak fazlasıyla argo ögelere sahip. Bu durumun Disney'in kuralları ile çakışabileceği düşünülüyor. Disney, filmlerini genel izleyici kitlesine hitap edecek şekilde tasarlıyor. Hamilton ise müzikalden birebir uyarlanırsa 18+ sınırı alabilir. Bu da Disney için bir ilk olur. Ancak kabul görürse...

    Müzikalin ve filmin başrol oyuncusu Lin Manuel Miranda konu hakkında şu sözleri sarf ediyor: "Konu oraya geldiği zaman çözüleceğini düşünüyorum. Ama gösterinin herhangi bir kısmını kesmeyeceğiz. Eğer bazı kelimeleri kullanmamamız gerekiyor ya da daha geniş bir kitleye hitap etmemiz gerekiyorsa, bununla bir sorunum yok. Çünkü çocuklarınız zaten bu dili ezberledi. F-sözcüğünü kaldırırsak birilerini bir şeylerden mahrum bırakacağımızı sanmıyorum." 

    Hamilton müzikalinden filme geçiş yapacak oyuncular arasında Lin Manuel Miranda'nın yanı sıra son olarak Mindhunter'da izlediğimiz Jonathan Groff, Leslie Odom Jr., Renee Elise Goldsberry, Daveed DiggsAnthony Ramos, Chris Jackson gibi isimler bulunuyor. Eğer her şey yolunda giderse Hamilton filmi 15 Ekim 2021 tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    Hamilton'ın konusu ise şöyle: Alexander 11 yaşındayken yarı İngiliz yarı Fransız annesi ölmüş ve babası da uzun süre önce onları terk etmiştir. Kadın, başka biriyle evlidir ve ölümünün ardından adam, karısının sahip olduğu her şeyi elde etmenin peşine düşmüştür. Böylece Alexander da beş parasız kalır. Alexander büyür ve para kazanmanın farklı yollarını bulmaya başlar. George Washington'ın yaveri olur ve savaşma yetkisi olmadan savaşı yönlendirmeye başlar. New York'a geldiğinde bir avukat olur. New York Bankası'nın kurucusu olan Alexander, George Washington'ın Amerika Başkanı olmasıyla birlikte Hazine Bakanı olarak görev yapar. Tüm bunlar hip hop müzikleri eşliğinde bir arka plan ile sergilenir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top